Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

«Σκηνικό πολέμου» στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης – «Είμαστε στα όρια της κατάρρευσης» λέει ο διευθυντής των ΜΕΘ Παπανικολάου

Ενδεχομένως να δούμε παρόμοιες εικόνες και στην Αττική, είπε ο κ. Νίκος Καπραβέλος

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν μετατραπεί σε «σκηνικό πολέμου», την ίδια ώρα που το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας, μετέφερε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντης β´ ΜΕΘ Νοσ. Παπανικολάου.

Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ακόμη και αίθουσες ανάνηψης για τους ασθενείς που συρρέουν κάθε ώρα στα νοσοκομεία της πόλης με σοβαρές επιπλοκές από τον COVID19, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν και εξέφρασε την ανησυχία του ότι ενδεχομένως να δούμε παρόμοιες εικόνες και στην Αττική.

Υπογράμμισε, ότι η νόσος δεν επηρεάζει μόνο τις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και τις μικρότερες αφήνοντας βαριές επιπλοκές στο σώμα μας. «Δεν κάνει διάκριση ο ιός, δεν ξέρουμε πώς και αν ένας 25 χρόνος θα νοσήσει βαριά», είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε επίσης ότι έχουν σταματήσει τα χειρουργεία διότι χρησιμοποιούνται αίθουσες για νοσηλεία και μίλησε για έναν ασθενή του 35 ετών, ο οποίος μόλις χθες μετά από νοσηλεία εβδομάδων αποσωληνώθηκε και πλέον, νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ακόμα σημείωσε ότι πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ και να τίθενται σε απομόνωση όσοι βρίσκονται θετικοί. Παράλληλα, για το προσωπικό στα νοσοκομεία και αν θα βοηθήσουν εθελοντές, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς χρειάζεται εκπαίδευση. Πρότεινε μάλιστα, να γίνουν προσλήψεις των επικουρικών που έχουν ήδη εκπαιδευτεί και γνωρίζουν πως να σώσουν ζωές.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου