Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020

Δερμιτζάκης: Η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες θα χειροτερεύσει στη Θεσσαλονίκη

«Θα φανεί στην πορεία το αν θα χρειαστούμε επέκταση στο lockdown»

Φόβους ότι σύντομα θα δούμε στη Θεσσαλονίκη εικόνες που είδαμε στην Ιταλία εκφράζει ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν , ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Επειδή τα μέτρα που θα είχαν κάποια επίπτωση για την κάμψη της πανδημίας δεν πάρθηκαν την σωστή στιγμή αλλά λίγο αργά, η καραντίνα είναι 3 εβδομάδες και καθώς θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων στα κρούσματα στις 2 εβδομάδες, το τελείωμα της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ τον κρουσμάτων» εξήγησε ο καθηγητής, προσθέτοντας πως θα φανεί στην πορεία το αν θα χρειαστούμε επέκταση στο lockdown.

Αναλυτικότερα, όπως εξήγησε, καθώς καθυστερούμε να δούμε διαφορά και στους νεκρούς και στις διασωληνώσεις, τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν αρχίσουν να λειτουργούν τα μέτρα όσον αφορά τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν αυτοί οι αριθμοί. «Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές, θα χειροτερεύει η κατάσταση» είπε.

«Εγκληματική η πορεία για το Πολυτεχνείο»

Ο κ. Δερμιτζάκης μίλησε και για το ενδεχόμενο να γίνει πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

«Οποιαδήποτε μορφή πορείας, συγκέντρωσης αυτή τη στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο κι από οποιαδήποτε ομάδα, πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι εγκληματική» τόνισε, επαναλαμβάνοντας, όπως είπε χαρακτηριστικά, την θέση του καθηγητή Εξαδάκτυλου.

Όπως πρόσθεσε, εκτιμά πως σε επίπεδο πολιτείας, μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να τιμωρηθεί με τεράστιο πρόστιμο και έχει πολύ περισσότερες ποινικές ευθύνες.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου