Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Όλες οι εξελίξεις της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης

Ζωντανή εικόνα και άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Πολλοί είπαν πως είναι η νύχτα που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Κάποιοι άλλοι τόνισαν πως αύριο θα είναι όλα διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Ντόναλντ Τραμπ ή Τζο Μπάιντεν; Ποιος θα είναι ο νικητής; Ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου και πώς αυτό θα επηρεάσει τόσο την υπερδύναμη στο εσωτερικό της όσο και τον υπόλοιπο πλανήτη;

Το newsbeast.gr θα σας ενημερώνει όλη τη νύχτα για όσα συμβαίνουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έγκαιρα και έγκυρα, μεταφέροντας ειδήσεις, κλίμα και αντιδράσεις από τα στρατόπεδα των δυο αντιπάλων.

Σπανίως οι Αμερικανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μια τόσο καθοριστική επιλογή: πιο διχασμένοι από ποτέ, συνέρρευσαν σήμερα στις κάλπες για να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρός τους, ο Ντόναλντ Τραμπ ή ο Τζο Μπάιντεν, που τους υπόσχονται δύο αντίθετα πολιτικά οράματα.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μια μακρά νύχτα αναμονής των αποτελεσμάτων, που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν πολύ.

Στο τέλος των τεσσάρων ετών μιας προεδρίας πέρα από τις συνηθισμένες και μετά από μια προεκλογική εκστρατεία που περιπλέχθηκε λόγω της πανδημίας, αυτές οι ιστορικές προεδρικές εκλογές κατέγραψαν ήδη ένα ρεκόρ: περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν δι αλληλογραφίας τις τελευταίες εβδομάδες. Ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με το 73% όσων ψήφισαν το 2016.

Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε το πρωί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Fox, ότι έχει «πολύ ισχυρές πιθανότητες» να κερδίσει αυτές τις εκλογές, οι οποίες μοιάζουν περισσότερο με δημοψήφισμα για την προεδρία του.

«Αυτή είναι η πολιτική, είναι εκλογές, ποτέ δεν ξέρεις», σχολίασε λίγο αργότερα, επισκεπτόμενος ένα γραφείο της προεκλογικής εκστρατείας των Ρεπουμπλικάνων στα προάστια της Ουάσινγκτον.

Οπλισμένος με την αδιαμφισβήτητη ενέργειά του, ο 74χρονος δισεκατομμυριούχος βασίζεται στο πάθος των υποστηρικτών του, ένα πάθος που υποδαύλισε ο ίδιος με την πρωτοφανούς επιθετικότητας εκστρατεία του, προκειμένου να κάνει την έκπληξη, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια.

Το φαβορί των δημοσκοπήσεων, ο 77χρονος Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, βασίζεται στην απόρριψη του αντιπάλου του από ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος για να επιτύχει μια «συντριπτική νίκη».

«Θέλω να αποκαταστήσω το ηθικό και την τιμή του Λευκού Οίκου», είπε σήμερα, από τη γενέτειρά του, το Σκράντον της Πενσιλβάνιας. Στη συνέχεια, ο βετεράνος της πολιτικής πήγε στο σπίτι όπου μεγάλωσε και άφησε το εξής μήνυμα: «Από αυτό το σπίτι στον Λευκό Οίκο, Θεού θέλοντος».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου