Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Γεννήθηκε με ανδρικά γεννητικά όργανα, μεγάλωσε σαν αγόρι και τώρα είναι 4 μηνών έγκυος

Η ξεχωριστή περίπτωση του Mikey Chanel, που είναι άντρας εξωτερικά και γυναίκα εσωτερικά

Ένας διεμφυλικός έφηβος που γεννήθηκε με αντρικά γεννητικά όργανα και μεγάλωσε ως αγόρι ανακάλυψε πως διέθετε πλήρως λειτουργικά γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα.

Και τώρα είναι 4 μηνών έγκυος.

Αυτή είναι η ιδιαίτερη ιστορία του 18χρονου Mikey Chanel, που συνεχίζει να κάνει θεραπεία με οιστρογόνα όσο εξελίσσεται η εγκυμοσύνη.

Η έφηβη σήμερα γεννήθηκε και μεγάλωσε ως αγόρι στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης, ένιωθε ωστόσο πάντα πως ήταν διαφορετική.

Σε έναν ιατρικό έλεγχο ρουτίνας ανακάλυψε μια σπάνια διαταραχή (Persistent Müllerian duct syndrome), πως ενώ είχε δηλαδή αντρικά γεννητικά όργανα, διέθετε επίσης και γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα στο εσωτερικό του σώματος.

Η Mikey ελπίζει πως θα συνεχίσει την πορεία της μετάβασής της σε γυναίκα μετά τον τοκετό. Ως γυναίκα αυτοπροσδιορίζεται εξάλλου, κάτι που όπως λέει γνώριζε από παιδί. Παρά το γεγονός ότι μεγάλωνε ως αγόρι.

«Δεν ένιωσα ποτέ αγόρι. Ήμουν πάντα πολύ θηλυκή», λέει χαρακτηριστικά, «δεν είχα παρά λίγες τρίχες στο πρόσωπο. Είχα πάντα θηλυκό σώμα, με γοφούς και πισινό».

Η Mikey περιγράφει το bullying που δέχτηκε στο σχολείο, καθώς ήδη από τα 13 της έλεγε σε όλους πως ήταν gay. Ήταν πέρυσι όταν διαγνώστηκε με τη σπάνια διαταραχή, κάνοντας υπέρηχο στα γεννητικά όργανα:

«Μου είπαν πως είχα τράχηλο, ωοθήκες, μήτρα και σάλπιγγες και πως θα μπορούσα να μείνω έγκυος αν ήθελα. Πίστεψα πως μου έκαναν πλάκα. Δεν ήξερα πώς κάτι τέτοιο ήταν δυνατό. Τους είπα ‘‘χαχα, πού είναι οι κάμερες;’’. Και μετά μου έδειξαν τη μήτρα μου στην οθόνη».

Οι άνθρωποι που πάσχουν από τη σπάνια αυτή κατάσταση δεν έχουν συνήθως κολπική είσοδο, έχουν ωστόσο έμμηνο ρύση, μέσω αίματος στα ούρα ή το σπέρμα.

Οι γιατροί προτείνουν υστερεκτομή, καθώς η κατάσταση μπορεί να καταλήξει ακόμα και απειλητική για τη ζωή. Η Mikey επέλεξε ωστόσο να γνωρίσει τη μητρότητα, πριν υποβληθεί στην εγχείριση.

«Τα αντρικά μου όργανα είναι στείρα, αλλά μου είπαν πως οι ωοθήκες μου δουλεύουν κανονικά». Κι έτσι έμεινε έγκυος με τεχνητή γονιμοποίηση...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου