Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Για δεύτερη μέρα στον «Ευαγγελισμό» ο Ιερώνυμος: Απύρετος σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος

Βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό το βράδυ της Δευτέρας- Πότε μπορεί να εκτέθηκε στον κορονοϊό

Δεύτερη ημέρα νοσηλείας για τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος εισήχθη χθες το πρωί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με κορονοϊό. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο αρχιεπίσκοπος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και η κατάστασή του παραμένει σταθερή και ελεγχόμενη.

Ανέβασε χθες το απόγευμα πυρετό 38, χωρίς ωστόσο να εμφανίσει άλλο σύμπτωμα της Covid-19. Σήμερα ωστόσο είναι απύρετος, μια προφανώς θετική εξέλιξη για την κατάστασή του.

Ο κ. Ιερώνυμος είχε τεθεί σε προληπτική καραντίνα στις 11 Νοεμβρίου, μετά τη διαπίστωση ότι κάποιοι συνοδικοί ιεράρχες είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό, μετά την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Σε όλα τα τεστ βρέθηκε αρνητικός.

Αντίστοιχος έλεγχος έγινε το περασμένο Σάββατο πριν από τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό. Σε τεστ είχε υποβληθεί και ο κ. Μητσοτάκης, που επίσης ήταν αρνητικός. Έτσι η συνάντησή τους έγινε κανονικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος, στο πλαίσιο του συστηματικού ελέγχου του για την νόσο, υποβλήθηκε εκ νέου σε τεστ κορονοϊού το βράδυ της Δευτέρας, και τότε διαγνώστηκε με covid-19, εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα και πυρετό 37,7. Για το λόγο αυτό, κρίθηκε αναγκαία χθες το πρωί η μετάβασή του στον «Ευαγγελισμό».

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος ανέβασε πυρετό 38, χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι σωματικές και ψυχικές του δυνάμεις είναι ισχυρότατες και η διάθεσή του είναι πάρα πολύ καλή.

Ο κ. Κονιδάρης ανέφερε ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει για το πότε μπορεί να εκτέθηκε στον κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος, καθώς από τις ιχνηλατήσεις δεν προκύπτει κάτι. «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να ήρθε σε επαφή με το κρούσμα από το απόγευμα του Σαββάτου 14/11 μέχρι και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου», διευκρίνισε.

Συγκλονίζει το μήνυμά του

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους στενούς του συνεργάτες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου