Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Η Τέχνη πενθεί – «Το θέατρο δεν είναι πιτσαρία ή καφετέρια» ξεσπά η Βασιλική Τρουφάκου (βιντεο)

"Το θέατρο θέλει πολύμηνη, πολυάνθρωπη, πολυπρόσωπη προσπάθεια για να γίνει" τονίζει η Βασιλική Τρουφάκου!

Πληγωμένη εκ νέου βγαίνει η Τέχνη και τα θέατρα ύστερα από το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και τα νέα μέτρα που φέρνουν αναστολή όλων των χώρων πολιτισμού, τουλάχιστον, για έναν μήνα. Κάτι που εύλογα προκαλεί τις αντιδράσεις των ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου.

Πλήθος συντελεστών θεατρικών παραγωγών μίλησε στην κάμερα της πρωινής εκπομπής του OPEN, «Ευτυχείτε» εκφράζοντας την αντίθεση με τις τρέχουσες αποφάσες που μόνο αποτέλεσμα θα έχουν να ματώσει, ξανά, ο πολιτισμός.

Μεταξύ άλλων, μίλησαν στον δημοσιογράφο Σάββα Μπίτζα οι Νίκος Κουρής, Βασιλική Τρουφάκου, Μαρία Κωνσταντάκη, Νίκος Πουρσανίδης, Σπύρος Πούλης, Σταύρος Νικολαϊδης.

«Το θέατρο με τον τρόπο που γίνεται είναι πιο ασφαλές από οποιοδήποτε άλλο μέρος» τονίζει η Βασιλική Τρουφάκου. «Είναι το αμέσως επόμενο πιο ασφαλές από το να είσαι απολύτως κλειδωμένος στο σπίτι σου. Σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, όπου θα γίνονται συνέχεια πανδημίες, το θέατρο δεν θα κλείνει ποτέ γιατί είναι αδύνατο να μεταδοθεί ο ιός. Από ακίνητους ανθρώπους με μάσκες σε αποστάσεις, 30% πληρότητα, εξαερισμό και απολύμανση. Δηλαδή συγνώμη, γιατί εμείς έχουμε κάνει μόλις τέσσερις παραστάσεις και εργαζόμαστε από το καλοκαίρι. Το θέατρο δεν είναι πιτσαρία ή καφετέρια! Να πάρουμε τον καφέ να φέρουμε και τον υπάλληλο! Το θέατρο θέλει πολύμηνη, πολυάνθρωπη, πολυπρόσωπη προσπάθεια για να γίνει».

Επίσης, ο Νίκος Κουρής σημείωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα πως «είμαστε εντελώς πεταμένοι από την πολιτεία. Αυτό έχω να πω μόνο. Όπως πάντα. Το γενικό αίσθημα είναι κυρίως ότι τιμωρούμαστε για κάτι. Πρέπει όμως και να ζήσουμε! Και δεν εννοώ να φάμε, εννοώ να ζήσουμε γιατί κινδυνεύουμε από κατάθλιψη, κινδυνεύουμε να μείνουμε μέσα στο σπίτι μας σε πολύ σοβαρή ψυχική ασθένεια».

Σύσσωμοι οι άνθρωποι που αγαπούν την Τέχνη αγωνιούν για την επόμενη ημέρα…

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου