Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χανίων

Με διαφορετικό τρόπο ο εορτασμός λόγω κορονοϊού

Χωρίς την παρουσία κόσμου πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός  των Εισοδίων της Θεοτόκου και ο εορτασμός Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χανίων.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, μπορεί ο Πολιούχος της πόλης να μην πλημμύρισε από κόσμο λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, όμως η ψαλμωδία των ιερέων, γέμισε ζεστασιά τις καρδιές των περίοικων και των λιγοστών ατόμων που βρέθηκαν έξω από την εκκλησία.

Από τις 07.00-10.30, πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χανίων, χωρίς τη συμμετοχή κοινού, ενώ στις 08.30 έγινε χώρα η επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά και πάλι χωρίς τη συμμετοχή κοινού.

Η Τριμάρτυρη ή αλλιώς ο Ιερός Καθεδρικός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων, πήρε το όνομα ''Τριμάρτυρη'' καθώς,  απαρτίζεται από τρία κλίτη: Το κεντρικό όπου τιμώνται τα Εισόδια της Θεοτόκου, το δεξιό, όπου τιμώνται οι Τρεις μεγάλοι Ιεράρχες και το αριστερό στο οποίο τιμάται ο Άγιος Νικόλαος.

πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου