Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Κόντρα για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο: Οι εξηγήσεις Χρυσοχοΐδη – Μπλόκο και στις εκδηλώσεις για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την πορεία του ΚΚΕ

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησαν τα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας ανήμερα της 47ης επετείου από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο.

Η πόλωση είχε ξεκινήσει λίγες ημέρες πριν με αιχμή την απαγόρευση των συναθροίσεων, απόφαση που θα αποτελέσει οδηγό και για τις πορείες μνήμης στις 6 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Κυρίαρχη εκτίμηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι η απόφαση του πρωθυπουργού για λήψη αυστηρών μέτρων με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, έχει αντίκρισμα στο μετριοπαθές κοινό και ότι εκτίθενται στην κοινωνία όσοι με τις πράξεις τους εκτρέπονται της λογικής. Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ καταδίκασε τη χθεσινή στάση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 επισημαίνοντας ότι «για μικροκομματικούς λόγους, αποφάσισαν πως αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να κάνουν μέτωπο εναντίον της Κυβέρνησης, ωστόσο αυτό που κατάφεραν είναι να κάνουν μέτωπο κατά της κοινωνίας».

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

«Ο κ. Μητσοτάκης πόνταρε ό,τι του έχει απομείνει στην ψευδαίσθηση ελέγχου μέσα από την καταστολή και τις προβοκάτσιες» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι η κοινωνία φωνάζει για προστασία της ζωής και ΜΕΘ, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ καταλαβαίνει μόνο από καταστολή και ΜΑΤ.  Για «αχρείαστη όξυνση κλίματος» μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος και υπογράμμισε ότι οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν στο δίλημμα της οικονομικής ή της βιολογικής τους επιβίωσης

Από την πλευρά του το ΚΚΕ έκανε λόγο για όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. «Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Χρυσοχοΐδης: «Δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις αλλά οι συναθροίσεις»

Για τις σκηνές βίας και τις καταγγελίες για υπέρβαση καθήκοντος αστυνομικών από βουλευτές και πολίτες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως θα διερευνηθούν όλα, όμως όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε, θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να τα βλέπουμε όλα μονομερώς και να βάζουμε απέναντι την αστυνομία και τον αστυνομικό.

Σε ότι αφορά στην πρωινή σχετική διαφοροποίηση της στάσης της ΕΛΑΣ απ’ ότι το απόγευμα, είπε ότι με προσωπική του ευθύνη και παρότι παραβιάστηκε από τα κόμματα η διαταγή απαγόρευσης, υπήρξε ανοχή στις πολιτικές εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου. Πρόσθεσε δε, ότι οι επικεφαλής της συγκέντρωσης του ΚΚΕ στα Προπύλαια δεν άφησαν άλλη επιλογή στον ίδιο και την κυβέρνηση, όταν αρνήθηκαν να διαλυθούν παρότι υπήρξαν πάνω από 10 εκκλήσεις του αστυνομικού διαπραγματευτή.

Σχετικά με την πορεία του ΚΚΕ είπε ακόμα:

Με δική μου ευθύνη έγινε αυτή η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα.Ήταν πολιτική εκδήλωση κ είχαμε υποχρέωση να δείξουμε ανοχήΤέλος, για τους προσαχθέντες είπε πως θα τους επιβληθούν τα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων covid.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου