Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Η άγνωστη ιστορία πίσω από το χαστούκι του Διονύση Παπαγιαννόπουλου στη Μαίρη Αρώνη

«Της άστραψε ένα που ζαλίστηκε η γυναίκα και αποχώρησε πάρα πολύ θυμωμένη».

Ο Νίκος Μουρατίδης, στη στήλη “Vintage Stories” που διατηρεί στην εφημερίδα “On time”, ψάχνει να βρει ιστορίες από το παρελθόν της κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής. Ιστορίες που άλλες έμειναν καλά κρυμμένες στα συρτάρια του χρόνου κι άλλες που δεν είδαν όσο φως δημοσιότητας τους έπρεπε.

Μια τέτοια ιστορία είναι και το χαστούκι που έφαγε η Μαίρη Αρώνη από τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο για τις ανάγκες της ταινίας “Μια τρελή τρελή οικογένεια”.

«Το ότι δεν δέχτηκε η Ρένα Βλαχοπούλου το ρόλο της Πάστα Φλώρας οδήγησε τον Φίνο και τον Δημόπουλο να επιλέξουν τη θεατρική πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου, τη μοναδική Μαίρη Αρώνη, η οποία έκανε την καλύτερη κινηματογραφική της εμφάνιση (ανάμεσα στις λίγες που είχε κάνει). Και ξέρετε γιατί ξεχώρισε; Γιατί αποφάσισε να παίξει το ρόλο σαν να έπαιζε “θέατρο του παραλόγου”, Μπέκετ ή Ιονέσκο. Μ’ αυτόν τον τρόπο τον απογείωσε το ρόλο.

Στο σενάριο της ταινίας υπήρχε κι ένα χαστούκι από τον Στέλιο (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) στη γυναίκα του, Πάστα Φλώρα. Ο ίδιος ο Παπαγιαννόπουλος είχε παραδεχτεί πως πολλές φορές τα χαστούκια που έδινε στις ταινίες ήταν πέρα για πέρα αληθινά. Έτσι έγινε κι εδώ. Της άστραψε ένα που ζαλίστηκε η γυναίκα και αποχώρησε πάρα πολύ θυμωμένη από το πλατό απειλώντας πως δεν θα ξαναγυρίσει.

Ο Δημόπουλος και ο ίδιος ο Παπαγιαννόπουλος ήταν σε απελπισία. Την κατάσταση έσωσε ο Φίνος που της έστειλε σπίτι της λουλούδια και γλυκά, ζητώντας της συγγνώμη και παρακαλώντας την να επιστρέψει στα γυρίσματα. Και η Αρώνη επέστρεψε», αναφέρει ο Νίκος Μουρατίδης στο δημοσίευμά του.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου