Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Live News – Αυτό είναι το σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα

Στο Live News, τα νέα για το εμβόλιο της Pfizer είναι θετικά και πολλά υποσχόμενα με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές. Τι γνωρίζουμε ως τώρα.

Στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο παρουσιάστηκαν όλες οι εξελίξεις γύρω από θέμα που απασχολεί όλους μας. Η υφήλιος περιμένει με το «πράσινο φως» του αμερικανικού οργανισμού υγείας για το εμβόλιο της Pfizer, που, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, πρόκειται να αποτελέσει το πρώτο όπλο στον πόλεμο κατά του φονικού ιού.

Μετά τον ενθουσιασμό που ακολούθησε την ανακοίνωση περί αποτελεσματικότητας 90%, η επόμενη ημέρα έφερε πολλά… ερωτήματα σχετικά με τα επόμενα βήματα. Για παράδειγμα, πότε θα ξεκινήσει η διανομή του, πώς θα μεταφερθεί, και όσον αφορά τη χώρα μας, πόσα θα λάβει η Ελλάδα.

Αυτά που γνωρίζουμε ως τώρα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι ότι θα διατίθεται δωρεάν, θα διανεμηθεί βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων (σε δύο δόσεις), θα δοθεί προτεραιότητα σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεδομένου ότι θα φυλάσσεται σε ειδικά σημεία, θα χορηγείται και σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα.

Διατίθεται δωρεάν – Είναι προσβάσιμο από όλους

Διανέμεται βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων (σε κάθε υγειονομική περιφέρεια θα κταγραφούν οι ανάγκες που υπάρχουν)

Χορηγείται σε δύο δόσεις

Προτεραιότητα σε ομάδες υψηλού κινδύνου

Θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα:

– Υγειονομικοί

– Σώματα ασφαλείας

– Ευπαθείς ομάδες

– Μεγαλύτερες ηλικίες

Εμβολιαστικά κέντρα σε κάθε ΥΠε:

– Κέντρα Υγείας

– Τοπικές Μονάδες Υγείας

– Άλλες δομές

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου