Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Lockdown: Ανοιχτά τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο – Ο κωδικός που πρέπει να σταλεί στο 13033

Η εξαίρεση για Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Ανοιχτά θα είναι τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο, κατ΄ εξαίρεση του lockdown που θα εφαρμοστεί από το Σάββατο το πρωί (7/11, 06:00) σε ολόκληρη τη χώρα. Το SMS που θα πρέπει να στείλουν στο 13033 όσοι θα θελήσουν να πάνε σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τα κομμωτήρια, τα κουρεία αλλά και τα κέντρα αισθητικής θα παραμείνουν ανοιχτά εκτάκτως αυτό το Σαββατοκύριακο (7-8/11) και η αναστολή λειτουργίας τους θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (9/11) στις 06.00 το πρωί.

Ωστόσο θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.

Δηλαδή: Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον - Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας - Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.

Εξαίρεση για Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση διευκρίνισε επίσης ότι τα κομμωτήρια δεν θα λειτουργήσουν στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.

Οι δύο αυτές περιοχές βρίσκονται σε καθεστώς lockdown από την περασμένη Τρίτη και έτσι τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής δεν θα λειτουργήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το SMS για τη μετάβαση στα κομμωτήρια

Από το Σάββατο το πρωί οι απαραίτητες μετακινήσεις των πολιτών θα γίνονται μέσω των SMS στο 13033 και αυτό θα ισχύει και για τη μετάβαση στα κομμωτήρια αυτό το Σαββατοκύριακο.

Έτσι, λοιπόν, οι πολίτες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για τη μετάβασή τους στα κομμωτήρια θα πρέπει να στείλουν των κωδικό 2 στο SMS γράφοντας "2 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας", ενώ το ίδιο ισχύει και για τα κέντρα αισθητικής.

Σημειώνεται πως ο κωδικός 2 αφορά επίσης τις μετακινήσεις για τα σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Εκτός από το SMS υπάρχει και η δυνατότητα συμπλήρωσης σχετικού εντύπου, αλλά και χειρόγραφης βεβαίωσης.

Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)

Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (DOCX)

Χειρόγραφη Βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

  • Όνομα/Επίθετο
  • Διεύθυνση Κατοικίας
  • Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
  • Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου