Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Lockdown στην Ελλάδα: Πώς θα λειτουργεί το Δημόσιο – Τα 6 μέτρα για τους δημόσιους υπαλλήλους

Όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος

Ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για το πώς θα λειτουργήσει ο δημόσιος τομέας την περίοδο του δεύτερου lockdown.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε:

1. Κάθε δημόσια υπηρεσία θα λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή του έργο που έχει στην αποστολή της. Διαμορφώνεται παντού πλάνο εργασίας. «Για τον σκοπό αυτό ευνοούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την τηλεργασία, διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση τη λειτουργεία όλων υπηρεσιών».

2. Για τη φυσική παρουσία το ποσοστό εξαρτάται από τους διαθέσιμους υλικοτεχνικούς πόρους. Προϋπόθεση η τήρηση τουλάχιστον 1,5 μέτρου και χρήση μάσκας.

3. Όσον αφορά το ωράριο εργασίας, ισχύουν τρία ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης: 7-3, 8-4, 9-5. Δίνεται ταυτόχρονα η δυνατότητα για παροχή εργασίας σε άλλες βάρδιες ανεξάρτητα με το ωράριο λειτουργίας της υπηρεσίας. Για τις μετακινήσεις ισχύει η χορήγηση της βεβαίωσης κίνησης μέσω της εφαρμογής του μητρώου ανθρώπινου δυναμικού.

4. «Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια με παιδιά στο σχολείο και συγκεκριμένα στο γυμνάσιο», τόνισε ο υπουργός και διευκρίνισε: «Ισχύουν για τους δημόσιους υπαλλήλους τα μέτρα για εναλλακτικές δυνατότητες όπως μειωμένο ωράριο ή παροχή εξ αποστάσεως εργασίας ή εργασία σε διαφορετικό χρόνο από το προβλεπόμενο ωράριο ή δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού».

5. Δίνομε ιδιαίτερο βάρος στη προστασία της ζωής και τη υγείας για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Για αυτούς προβλέπεται ειδική άδεια απουσίας και διευκολύνσεις σε γονείς που έχουν παιδιά από ευάλωτες ομάδες.

6. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και μετά από ραντεβού.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου