Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Μητσοτάκης: Δεν σημαίνει ότι από Δεκέμβριο θα επανέλθουμε σε μία κανονικότητα

«Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή»

«Θέλουμε να περιορίσουμε τη συλλογική κινητικότητα, γι΄αυτό κλείνουμε τα πάντα» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ανακοίνωση του lockdown στην Αττική για τρεις εβδομάδες.

«Θα υπάρχουν ειδικές μέριμνες για εποχικά εργαζόμενους σε κλάδους της οικονομίας που είναι πολύ κρίσιμοι. Πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και φυσικά το μάζεμα της ελιάς είναι σημαντικό.  Η ασφάλεια της τροφοδοσίας είναι πολύ ψηλά στη διαχείρισή μας» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης εφιστά την προσοχή των πολιτών για τα Χριστούγεννα.

«Δεν σημαίνει ότι από Δεκέμβριο θα επανέλθουμε σε μία κανονικότητα. Απαιτείται προσοχή για να μπορέσουμε να έχουμε Χριστούγεννα που θα μοιάζουν έστω με ό,τι γνωρίζαμε κάθε χρόνο».

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στα πάρτι και τον συνωστισμό.

«Πατάμε γκάζι στις ευθείες και πατάμε φρένο στις στροφές και πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι υπάρχουν κάποιες δραστηριότητα που είναι από μόνες τους εστίες υπερμετάδοσης. Πάρτι, χοροί, διασκέδαση είναι υγειονομικές βόμβες. Θέλουμε να περιορίσουμε τη συλλογική κινητικότητα, γι΄αυτό κλείνουμε τα πάντα» είπε.

Αναφορικά με τα εμβόλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια που θα αγοράσει η Ε.Ε. θα υπάρχουν κέντρα μαζικού εμβολιασμού και πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή. Βέβαια είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον ρυθμό εμβολιασμού της γρίπης».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου