Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Μητσοτάκης: Γενικό lockdown τριών εβδομάδων από το Σάββατο σε όλη τη χώρα – Ανοιχτά νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία

«Θέλουμε τους πολίτες σύμμαχους σε αυτή τη νέα μεγάλη προσπάθεια, είμαστε μία ομάδα»

Σε lockdown μπαίνει η χώρα από το Σάββατο στις 6 το πρωί, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το γενικό lockdown θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων, όπως αποφάσισε ο πρωθυπουργός υιοθετώντας την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων στα 2.646 χθες.

Η διαφορά σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο αφορά τα σχολεία, καθώς αυτή τη φορά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων παραμένουν ανοικτά, όπως και τα super market, τα φαρμακεία, οι δομές υγείας και η διανομή έτοιμου φαγητού. Κλειστά γυμνάσια και λύκεια, θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη, κατά τις ανακοινώσεις, είναι ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Στη συνέχεια και οι δύο θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Επέλεξα σήμερα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας, είμαι εδώ με τον κ. Τσιόδρα για να καταδείξω ότι οδηγός στις όποιες αποφάσεις μας είναι πάντα τα επιστημονικά δεδομένα» είπε ξεκινώντας ο κ. Μητσοτάκης. «Ξέρω ότι υπάρχει ανησυχία και φόβος, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όσο πιο πειστικές απαντήσεις μπορούμε».

«Θέλουμε τους πολίτες σύμμαχους σε αυτή τη νέα μεγάλη προσπάθεια, είμαστε μία ομάδα, αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης πρέπει να εξακολουθούμε να το δείχνουμε» πρόσθεσε.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου