Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Πέτσας: Η αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε και δεν είχαμε γιορτή για τον κορονοϊό – Πώς θα γίνει η άρση του lockdown (βιντεο)

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη λειτουργία των σχολείων, του λιανεμπορίου και της εστίασης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε ότι αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο και δεν υπήρξε γιορτή του κορονοϊού. 

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε αποφασιστική τη στάση του πρωθυπουργού για την απαγόρευση των συναθροίσεων, ενώ αναφέρθηκε και στο πώς θα γίνει η άρση του lockdown.

Ο Στέλιος Πέτσας είπε χαρακτηριστικά στο MEGA για την απόφαση της απαγόρευσης των συναθροίσεων:«Είναι πολύ μεγάλη η επιτυχία σήμερα, γιατί η στάση η αποφασιστική του πρωθυπουργού έφερε αποτέλεσμα και μια γιορτή της Δημοκρατίας μας όπως η σημερινή, ευτυχώς δεν έγινε γιορτή για τον κορoνοϊό».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις καταγγελίες του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για προπηλακισμούς, αλλά και για τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας: «Ήταν σαφέστατο ότι οι επικεφαλής της αστυνομίας είπαν στους ανθρώπους του ΚΚΕ ότι δεν μπορούν να κάνουν πορεία γιατί αυτό απαγορεύεται.

Επομένως, όπως έγινε και το πρωί, τους κάλεσαν να διαλυθούν. Το πρωί διαλύθηκαν χωρίς να γίνει έκτροπα.

Το απόγευμα όμως είδαμε ότι κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους ήθελαν να κάνουν μία ρελάνς και δυστυχώς είχαμε αυτήν την ανάγκη να διαλυθεί αυτή η συγκέντρωση. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό η αστυνομία και έκανε αυτό που έπρεπε».

Το σχέδιο για τη σταδιακή άρση του lockdown

Ο Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε και για την κατάσταση του κορονοϊού στην χώρα, σημειώνοντας: «Προσδοκούμε ότι κατά το τέλος της εβδομάδας η σταθεροποίηση θα αρχίσει να φαίνεται και σε μικρή κάμψη και μια ραγδαία υποχώρηση των κρουσμάτων από το τέλος αυτής της εβδομάδας αρχές της επομένης».

Όσο για την άρση των περιοριστικών μέτρων για το lockdown και αν αυτό θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Το σχέδιο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Στις προθέσεις μας είναι στο πρώτο κύμα της άρσης των περιορισμών να λειτουργήσουν τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο και στο τέλος η εστίαση».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου