Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Προειδοποίηση Χαρδαλιά: Κάθε προσπάθεια κατάχρησης μας φέρνει πιο κοντά στην αυστηροποίηση των μέτρων που ισχύουν

Δρομολογείται η επέκταση των αδειών κυνηγιού για ένα μήνα

Ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα, καθώς καταγράφηκαν 41 νέα θάνατοι από κορονοϊό και 1.490 νέα κρούσματα μέσα σε μόλις ένα 24ωρο.

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως:

«Η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει από το Σάββατο λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ενός κύματος πιο ισχυρού από το πρώτο.

Η εμπειρία της άνοιξης έχει δείξει ότι αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος. Είναι απαραίτητο να τηρούμε τα μέτρα» και προχώρησε σε διευκρινήσεις σε ότι αφορά τη μεταφορά σε δικαστήρια.

Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι για τη μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους ισχύουν τα εξής:

-Σε περίπτωση μετάβασης σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος ή κατηγορούμενος, αυτή αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή τη βεβαίωση του δικηγόρου.

-Για μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση, αυτή αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, αν υπάρχει.

-Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική αρχή, δικηγόρο ή συμβολαιογράφο, αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας, ή βεβαίωση δικηγόρου, ή συμβολαιογράφου, που πιστοποίει με αποστολή εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την κλήση-πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.

-Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύεται από τη σχετική φόρμα τύπου Α και επιτρέπονται και εκτός περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Το ίδιο ισχύει και για τους μάρτυτες, αν πρέπει να καταθέσουν εκτός περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς  τόνισε πως δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η μεταφορά για κυνήγι ή ψάρεμα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως αντιλαμβάνεται πως οι κυνηγοί έχουν προχωρήσει σε κάποια έξοδα γι’ αυτό και δρομολογείται η επέκταση των αδειών κυνηγιού για ένα μήνα.

Κλείνοντας, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Θα θέλαμε να επιστήσουμε για άλλη μια φορά την ανάγκη τήρησης των μέτρων. Κάθε προσπάθεια κατάχρησης της δυνατότητας αυτής μας φέρνει πιο κοντά στην αυστηροποίηση των μέτρων που ισχύουν».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου