Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Προσφυγικό: Στήριξη με 3.000.000 ευρώ από τη Δανία για τους ασυνόδευτους ανήλικους στην Ελλάδα

Θα διατεθεί μεταξύ 1ης Νοεμβρίου 2020 και 30 Απριλίου 2022 και θα αφορά στη δημιουργία δομών φιλοξενίας

Συμφωνία οικονομικής υποστήριξης από τη Δανία προς την Ελλάδα, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση των ασυνόδευτων ανηλίκων υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, και η υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Δανίας, Τράινε Ρασκ Θάιγκεσεν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, η συμφωνία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την ήδη υπάρχουσα συμφωνία παροχής τριών εκατομμυρίων ευρώ από τη Δανία για τη στήριξη των ασυνόδευτων παιδιών, που είχε υπογραφεί νωρίτερα φέτος.

Η χορηγία θα διατεθεί μεταξύ 1ης Νοεμβρίου 2020 και 30 Απριλίου 2022 και θα αφορά στη δημιουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται, επίσης, προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και ένταξης στην ελληνική κοινωνία, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Λουτσιάνα Λαμοργκέζε, με την οποία συζήτησαν για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου καθώς και την πορεία των σχετικών διαβουλεύσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε την κ. Λαμοργκέζε για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με το σεισμό στη Σάμο, ενώ η υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας εξέφρασε τη συμπαράστασή της και δήλωσε πρόθυμη να παρέχει βοήθεια εφόσον χρειαστεί.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου