Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Θάνος Λέκκας: «Ο κίνδυνος είναι να συνηθίσουμε και να μείνουν μέτρα για την ασφάλειά μας προληπτικά»

«Βρισκόμαστε σε ανοιχτό χώρο, που αερίζεται συνέχεια, οπότε πιθανότερα θα πάθουμε πνευμονία παρά κορονοϊό! Φοράμε όλοι μάσκες, κάνουμε τεστ, κρατάμε αποστάσεις», λέει ο Θάνος Λέκκας για τα γυρίσματα της "Τούρτας της μαμάς"..

Ένα σχεδόν χειμωνιάτικο μεσημέρι του Νοεμβρίου, ο Θάνος Λέκκας, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ «Τούρτα της μαμάς», μίλησε στο Τηλέραμα και τον Βασίλη Ανδριτσάνο για τον εγκλεισμό, τη ζωή…

Το επιτυχημένο δίδυμο Ρήγα – Αποστόλου παρέχει μια ασφάλεια;

«Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι επιτυχημένο πια στην Ελλάδα του 2020. Δεν είμαστε στην εποχή των “Δύο ξένων”, του “Ντόλτσε βίτα”, των “Απαράδεκτων”, που έβγαινε μία σειρά τον χρόνο. Υπάρχει τόση ταχύτητα, τόση πληθώρα, τόση ζήτηση, χωρίς λόγο κατά την άποψή μου, που νομίζω ότι, σε σχέση με όλα αυτά που υπάρχουν, αυτή η δουλειά είναι εξαιρετική. Όταν μου έγινε η πρόταση, είπα “εδώ θέλω να είμαι”, γιατί υπάρχει χρόνος για πρόβες, υπάρχουν από πίσω άνθρωποι που δεν το αντιμετωπίζουν στεγνά. Υπάρχουν κωμωδία και σάτιρα, όχι ελιτίστικη ή προσβλητική, μέσα από την ισορροπία της πραγματικότητας, αυτό που ένιωθα και για τις παλιές σειρές».

Η ΕΡΤ έκανε φέτος ένα άνοιγμα προς όλους με αυτές τις σειρές…

«Είναι συγκινητικό, γιατί υπάρχει κάτι να πιαστείς. Δίνει δουλειά στους ανθρώπους που δεν μπορούν να δουλέψουν αλλού, γιατί έχουν κλείσει τα πάντα. Μου αρέσει πολύ που παίρνει και καινούριο αίμα, γιατί οι ηθοποιοί του θεάτρου έχουν άλλη κουλτούρα, άλλους ρυθμούς, άλλον τρόπο να βγάλουν το χιούμορ, και αυτό, όταν αναμιγνύεται με την εμπειρία της τηλεόρασης, οδηγεί σε κωμωδίες καταστάσεων αλλιώς δομημένες».

Πώς είναι τα γυρίσματα εν μέσω πανδημίας;

«Βρισκόμαστε σε ανοιχτό χώρο, που αερίζεται συνέχεια, οπότε πιθανότερα θα πάθουμε πνευμονία παρά κορονοϊό! Φοράμε όλοι μάσκες, κάνουμε τεστ, κρατάμε αποστάσεις».

Σε τρομάζει ότι μπορεί να συνηθίσουμε τις καραντίνες;

«Όταν χρειάζεται κάτι να γίνει, πρέπει να γίνει. Στον βωμό της ασφάλειας, όμως, κατά καιρούς οι άνθρωποι από φόβο έχουν θυσιάσει πολλά δικαιώματά τους, χάρη σε συστήματα που θέλουν την απόλυτη εξουσία. Ο κίνδυνος είναι να συνηθίσουμε και να μείνουν μέτρα για την ασφάλειά μας προληπτικά. Αυτό είναι το επικίνδυνο για μένα, όχι το να συνηθίσω την καραντίνα».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου