Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Τι κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες και το ρόλο του Νίκου Παππά

Τι φέρεται να είπε ο εργολάβος ιδιοκτήτης της  εταιρείας «Τοξότης» ενώπιον της Δικαιοσύνης

«Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» φέρεται να είπε ο εργολάβος ιδιοκτήτης της  εταιρείας «Τοξότης», Χρήστος Καλογρίτσας στην πταισματοδίκη Αμαρουσίου καταθέτοντας στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά στις καταγγελίες για εικονική σύμβαση με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC  που συνδέεται με τις τηλεοπτικές άδειες, το 2016.

Ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε ενώπιον της δικαιοσύνης για την υπόθεση. Στην κατάθεση του, η οποία διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε τις καταγγελίες για «στημένο» διαγωνισμό που αφορά στις τηλεοπτικές άδειες και καταγράφονται στην έγκληση της εταιρείας «Τοξότης» εμφανίζοντας ως κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να μίλησε αναλυτικά για τις επαφές που είχε με τον «Νίκο Παππά και τους συνεργάτες του» τους οποίους, ωστόσο, δεν κατονόμασε αλλά ούτε και άλλο στέλεχος της τότε κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργολάβος ανέφερε στην κατάθεση του πως την επίμαχη περίοδο οι τραπεζικοί του λογαριασμοί ήταν δεσμευμένοι και δεν είχε χρήματα για να συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Όταν το είπα στον Παππά μου απάντησε: "Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομα σου θέλουμε μόνο" φέρεται να είπε ο μάρτυρας στην πταισματοδίκη και συμπλήρωσε ότι λίγο αργότερα ο πρώην υπουργός τον ενημέρωσε πως βρέθηκαν 25 εκατομμύρια από τα οποία θα διατεθούν τα 3 για την εγγυητική του διαγωνισμού.

Ο κ. Καλογρίτσας, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι όταν η  CCC υπαναχώρησε της συμφωνίας, ο Νίκος Παππάς του είπε πως τα 3 εκατομμύρια που προορίζονταν για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, τελικά, θα δίνονταν στην εφημερίδα Ντοκουμέντο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έρευνας έχουν, ήδη, καταθέσει δύο στενοί συνεργάτες του εργολάβου οι οποίοι έχουν προταθεί ως μάρτυρες από την εταιρεία «Τοξότης».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου