Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Επέτειος Γρηγορόπουλου: 374 προσαγωγές από τα γεγονότα της ημέρας – Στις 135 οι συλλήψεις

 
Πληροφορίες ότι γέμισε η ΓΑΔΑ με αποτέλεσμα προσαχθέντες να μεταφέρονται στην Πέτρου Ράλλη 

Πολύ μεγάλα είναι τα νούμερα όσον αφορά τους αριθμούς προσαχθέντων και συλληφθέντων από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα με φόντο τη δωδέκατη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 374 ανήλθαν προσαγωγές, από το πρωί της Κυριακής, σε όλη τη χώρα. Από αυτές οι 135 μετατράπηκαν σε συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία. Σε αυτούς αναμένεται να επιβληθούν και διοικητικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι προσαγωγές και συλλήψεις αφορούν σε άτομα που είχαν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας και κυρίως στα Εξάρχεια για την 12η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι περισσότερες εξ αυτών έγιναν στα Εξάρχεια (60), ενώ ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης. Οι δύο δικηγόροι το απόγευμα της Κυριακής αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ τους ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Σύμφωνα με καταγγελίες η ΓΑΔΑ δεν μπορούσε να «φιλοξενήσει» άλλους προσαχθέντες με αποτέλεσμα αρκετοί εξ αυτών να μεταφερθούν στο τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Το τμήμα Αλλοδαπών, όπου προσήχθησαν πολίτες οι οποίοι θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο σημείο της δολοφονίας του, επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι προσαγωγές, που έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις, αποτελούν πολιτικά καταδικαστέες ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας από τους πολίτες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Εκείνο, όμως, που ξεφεύγει πέρα από κάθε όριο είναι η σύλληψη των δικηγόρων Θανάση Καμπαγιάννη και Κωστή Παπαδάκη, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας με την επαγγελματική ιδιότητά τους. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. κάθε μέρα και με μια ενέργειά της, με πρόσχημα την πανδημία, περιορίζει στην πράξη δικαιώματα που απορρέουν από το κράτος δικαίου και τα οποία επί χρόνια στη χώρα μας θεωρούνται αυτονόητα».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου