Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020

Γεωργιάδης: Δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα περιποίησης νυχιών (βιντεο)

Η διευκρίνιση του υπουργού Ανάπτυξης

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε πως τα καταστήματα περιποίησης νυχιών δεν θα ανοίξουν, αλλά μόνο τα κομμωτήρια.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε αρχικά: «Όταν οι γιατροί μας εξήγησαν ότι ο κίνδυνος ήταν σε λίγες εβδομάδες να θρηνήσουμε χιλιάδες νεκρούς έπρεπε να προστατέψουμε τη ζωή».

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφορικά με το click away ανέφερε: «με την παράδοση εξ’ αποστάσεως δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας να ισοφαρίσει το τζίρο που θα έκανε τις γιορτές.

Η παράδοση εξ’ αποστάσεως είναι ένα μέσο που επιλέξαμε όταν κατέστη φανερό ότι είναι αδύνατο να ανοίξει η λιανική πώληση, γιατί είναι μια δραστηριότητα που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε μια εξαιρετικά μεγάλη έκρηξη της πανδημίας».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στα ερωτήματα των πολιτών διευκρινίζοντας:

  • «Πρακτικά παραμένει κλειστό ένα μαγαζί που θα ανοίξει αυτό το διάστημα».«Δεν υπάρχει περιορισμός στους υπαλλήλους που θα έχει ένα κατάστημα».
  • «Όποιος δουλέψει βγαίνει από την αναστολή».«Δεν θα επιτρέπονται τα μετρητά, ο λόγος είναι απλός, θέλουμε να απαγορέψουμε την προσωπική επαφή».
  • «Τα κομμωτήρια ανοίγουν για υπηρεσίες κόμμωσης, όχι για νύχια (δεν ανοίγουν αυτά τα καταστήματα)».
  • «Δεν μπορεί κάποιος να περάσει από το μαγαζί και να διαλέξει ένα ρούχο. Δεν είναι αυτή η διαδικασία που έχουμε θεσμοθετήσει».
  • «Δεν ανοίξαμε τη λιανική πώληση, λόγω του φόβου ότι τα καταστήματα δεν θα τηρούν τα μέτρα, είναι η εικόνα του συνωστισμού στους δρόμους», εξήγησε.
  • «Από δήμο σε δήμο μπορεί να μετακινηθεί ένας πολίτης, από περιφέρεια σε περιφέρεια δεν μπορεί».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου