Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Μητσοτάκης: Φωτεινή ημέρα η σημερινή, η Ακρόπολη καθίσταται προσβάσιμη από όλους (βιντεο)

Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε τον ανελκυστήρα για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα στον Ιερό Βράχο

Τον ανελκυστήρα πλαγιάς στην Ακρόπολη εγκαινιάζει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Ανδρέα Παπαδημητρίου, που αποτελεί και τον χορηγό του έργου. 

«Σήμερα είναι μία σπουδαία, φωτεινή μέρα που αποδεικνύεται  έμπρακτα πως το ελληνικό δημόσιο, το κράτος μπορεί να συνεργαστεί με ιδρύματα που μοιράζονται το ίδιο όραμα και να παραδώσει στην παγκόσμια κοινότητα αυτό το σύγχρονο έργο» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η Ακρόπολη καθίσταται προσβάσιμη πλέον σε όλες και σε όλους. Σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες».

«Η ελληνική πολιτεία αποδίδει την Ακρόπολη προσβάσιμη στο σύνολο της κοινωνίας. Η κατασκευή του ανελκυστήρα ήταν ένα σύνθετο και πολύπλοκο έργο, για το οποίο απαιτήθηκαν καινοτόμες κατασκευαστικές λύσεις. Πλέον το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού και της Δημοκρατίας, η Ακρόπολη είναι από όλους προσβάσιμη» υπογράμμισε η κα Μενδώνη.

Το εν λόγω έργο θα προσφέρει ασφαλή μεταφορά σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη σημερινή τελετή εγκαινίων στέλνοντας το δικό της μήνυμα στήριξης των ατόμων με αναπηρία, καθώς η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου