Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020

Μυρτώ Αλικάκη: «Το θέμα είναι τι είναι σeξουαλική παρενόχληση»;

"Για εμένα σeξουαλική παρενόχληση είναι να σου ζητήσει ένας άνθρωπος με αντάλλαγμα μια επαγγελματική θέση, να βρεθείς σeξουαλικά μαζί του και αν εσύ του αρνηθείς να χάσεις τη θέση σου", λέει η Μυρτώ Αλικάκη.

Η Μυρτώ Αλικάκη βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στην εκπομπή Συν Γυναιξί με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο. 

Η ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο κίνημα κατά της σeξουαλικής κακοποίησης, Me too, το οποίο δεν έχει βρει ανταπόκριση στη χώρα μας.

«Θεωρώ τη σeξουαλική παρενόχληση, προφανώς, κάτι εγκληματικό, αλλά το θέμα είναι τι είναι σεξουαλική παρενόχληση; Έχω ένα θέμα με αυτήν την αμερικάνικη τάση, που τα πάντα μπορούν να σε οδηγήσουν στο δικαστήριο. Για εμένα σeξουαλική παρενόχληση είναι να σου ζητήσει ένας άνθρωπος με αντάλλαγμα μια επαγγελματική θέση, να βρεθείς σεξουαλικά μαζί του και αν εσύ του αρνηθείς να χάσεις τη θέση σου ή να πέσεις σε δυσμένεια. Αυτό το θεωρώ εγκληματικό και δεν το συζητάω.

Από εκεί και πέρα, αν δεν διακυβεύεται το επαγγελματικό κομμάτι και μιλάμε για ένα επιθετικό φλερτ, θεωρώ πως είναι μέρος της ζωής. Όπως ένας άνδρας μπορεί να αντεπιτεθεί με το φλερτ του, μπορώ να αντεπιτεθώ κι εγώ χωρίς να το δεχθώ. Δεν θεωρώ ότι το φλερτ πρέπει να πεθάνει. Υπάρχει μια υπερβολή στην ιστορία της σeξουαλικής παρενόχλησης. Δε μπορεί οι γυναίκες να διαμαρτύρονται πως οι άντρες είναι ευνουχισμένοι και με το που σε κοιτάει ένας άνδρας να νιώθεις απειλή. Δεν συμβαδίζουν αυτά τα δύο.

Υποθέτω ότι τα πράγματα είναι ακραία αυτή τη στιγμή γιατί πρέπει να γίνουν ακραία για να βρουν μια ισορροπία. Και ως έτσι το καταλαβαίνω απόλυτα», είπε η Μυρτώ Αλικάκη.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου