Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Κύκλωμα είχε γεμίσει με κοκαΐνη όλη την Αττική – Έκρυβαν τα ναρκωτικά σε αυτοκίνητα (φωτο)

Συνελήφθησαν οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και δύο ακόμη άτομα

Μια σημαντική επιτυχία σημείωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς εξάρθρωσε κύκλωμα που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και κυρίως σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι. Κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ομάδων της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, συνελήφθησαν οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και δύο ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, τα μέλη του εγκληματικού δικτύου διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων.

Ένας δράστης είχε ηγετικό ρόλο και ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των ναρκωτικών και την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών, προκειμένου οι ποσότητες ηρωίνης να νοθευτούν, να αποθηκευτούν και ακολούθως να διακινηθούν από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης σε διάφορους διακινητές και χρήστες ναρκωτικών.

Δύο άλλα μέλη του κυκλώματος ήταν υπεύθυνα για την νόθευση της ηρωίνης και την καθοδήγηση των υπολοίπων, προκειμένου οι ποσότητες αυτές να αποθηκευτούν και να διακινηθούν περαιτέρω.

Παράλληλα, άλλο μέλος δρούσε ως υπεύθυνος για την ασφαλή μεταφορά και τη διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών με επιβατικά οχήματα, εκ των οποίων ένα διέθετε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ναρκωτικών και για τον εντοπισμό κατάλληλων χώρων απόκρυψης των ναρκωτικών.

Επίσης, ακόμη πέντε δράστες ήταν υπεύθυνοι για την αποθήκευση των ναρκωτικών και την διακίνησή τους σε διάφορους χρήστες ναρκωτικών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

  • 263 γραμμ. ηρωίνης, 4,8 γραμμ. κοκαΐνης, 8 γραμμ. κάνναβης και 27 φαρμακευτικά δισκία,
  • πιστόλι με 2 γεμιστήρες και 62 φυσίγγια,
  • 5 οχήματα,
  • !9.625 ευρώ,
  • 12 κινητά τηλέφωνα,
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας καιπλήθος καταγραφικών μηχανημάτων και καμερών.

Σημειώνεται, ότι συνεργός και μέλος του κυκλώματος είναι και ένα ακόμη άτομο, που έχει φυλακιστεί για ναρκωτικά. Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου