Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ: Θα λειτουργήσουμε τους ναούς, ας έρθουν να μας πιάσουν

«Η χάρις του Θεού προστατεύει από τον κορονοϊό - Φοβάμαι ότι υπάρχει σκοπιμότητα»

Δυσαρεστημένη είναι η εκκλησία με την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν οι εκκλησίες μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων (χωρίς αγιασμό σε εξωτερικό χώρο).

Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και 9 ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως 25 ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

«Θα λειτουργήσουμε τους ναούς, ας έρθουν να μας πιάσουν, το είπαμε αυτό. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το ποίμνιό μας, δεν μπορούμε να πούμε "θα έρθουν κάποιοι και κάποιοι θα μείνουν έξω". Μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα. Θα μπορούσαν να γίνουν προβλέψεις. Είναι οδυνηρό αυτό. Στα Κύθηρα δεν υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού. Δεν θα βάλουμε μέτρο. Να έχουμε λογική απόσταση και οι άνθρωποι να εκκλησιάζονται» είπε στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ.

«Είμεθα εν διωγμό. Στα Μέσα συνωστίζονται και εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Φοβάμαι ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Μήπως τα μεγαλοποιούμε με τον ιό; Και πριν τον κορονοϊό δεν είχαμε τη γρίπη; Στον έξω χώρο μπορεί ο καθένας να προσβληθεί. Στις ΗΠΑ, στη Γαλλία δεν είναι μεγαλύτερο το κακό; [...] Είναι αντικανονικό. Δεν μπορεί να λειτουργεί μόνος του ο ιερέας με τον ψάλτη. Θα μου το απαγορεύσουν αυτό το δικαίωμα; (να λειτουργήσω τον ναό)» ανέφερε.

«Έτσι προσβάλλουν τη θρησκευτική συνείδηση και φοβίζουν τους πιστούς ότι θα μολυνθούν» είπε για όσα λένε οι λοιμωξιολόγοι για τη μετάδοση μέσα στους ναούς. «Η ορθόδοξη πίστη απειλείται από τους ανθρώπους που δεν τη σέβονται. Πρώτη φορά έκλεισαν οι εκκλησίες με στυγνό τρόπο επί αυτής της κυβέρνησης [...] Η χάρις του Θεού προστατεύει από τον κορονοϊό» είπε.

Δείτε το βίντεο:εδω

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου