Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για ομοφυλοφιλία: Αυτή η εκτροπή είναι σαπρότητα (βιντεο)

«Δυστυχώς υπάρχουν και στην εκκλησία - Όταν καταγγέλλονται επισήμως και συλλαμβάνονται, καθαιρούνται»

Τις απόψεις του για την ομοφυλοφυλία εξέφρασε στον Τάκη Χατζή ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

«Δεν συγκρούομαι με τα πρόσωπα, συγκρούομαι με την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και είμαι ως ποιμένας υπεύθυνος να υπερασπιστώ την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία και πρέπει να καταδείξω ότι αυτή η ψυχοπαθολογική εκτροπή δεν είναι ένα γεγονός που μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο πραγματική ευτυχία, πραγματική ερωτική έκσταση, είναι σαπρότητα» είπε.

Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι σέβεται τους ομοφυλόφιλους, αλλά στηλιτεύει το κακό.

«Οφείλω ως ποιμένας να πω στα παιδιά μου: προσέξτε το σώμα σας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος, θα το σέβεστε γιατί αν δεν το σέβεστε θα έχετε επιπτώσεις θανατηφόρες, καρκίνους, λοιμώξεις, θάνατο. Δεν έρχομαι σε αντίθεση με τους ανθρώπους που έχουν αυτό το πρόβλημα το ψυχοπαθολογικό, τους σέβομαι, τους αγαπώ, προσεύχομαι γι’ αυτούς αλλά στηλιτεύω το κακό», είπε.

Μάλιστα μίλησε και για τους ομοφυλόφιλους στο χώρο της εκκλησίας. «Δυστυχώς υπάρχουν. Όταν καταγγέλλονται επισήμως και συλλαμβάνονται, καθαιρούνται και απομακρύνονται, δεν παραμένουν μέσα στην εκκλησία».

Για το σύμφωνο συμβίωσης είπε ότι τον ενόχλησε γιατί θεσμοθετήθηκε, ενώ τόνισε ότι σαν άνθρωπος τον έχει ενοχλήσει ο πειρασμός.

«Αλλά πάνω απ’ όλα αγάπησα το δημιουργό μου και είμαι ευτυχισμένος. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από τον αληθινό, πραγματικό έρωτα και την αγάπη μεταξύ ενός άνδρα και μια γυναίκας που οδηγεί στην τεκνοποιία, δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα», ανέφερε.

Δείτε τη συνέντευξη:

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου