Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Ο Μιχάλης Ρέππας για τις διαδικτυακές παραστάσεις – «Το θέατρο δεν είναι για να το βλέπουμε από οθόνες»

Ο Μιχάλης Ρέππας παίρνει θέση για την τρέχουσα "εικόνα" του θεάτρου!

Ο Μιχάλης Ρέππας εμφανίστηκε το απόγευμα της Τρίτης, μέσω skype, στην εκπομπή της Νάντιας Κοντογεώργη στην ΕΡΤ1.

 Ο γνωστός σεναριογράφος αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στην αβέβαιη επόμενη μέρα στον χώρο του θεάτρου καθώς και στην ασαφή, αν μη τι άλλο, παρούσα με πολλές παραστάσεις να παρουσιάζονται λόγω κορονοϊού στην οθόνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Ρέππας σημείωσε χαρακτηριστικά στο φλΕΡΤ πως «η καημένη παράσταση μας κόπηκε δυο φορές από τον κορονοϊό. 

Ήταν άτυχο αυτό το έργο μας. Δεν πειράζει, ελπίζω να το απολαύσουν οι θεατές σε αυτή την λίγο περίεργη πρόσληψη που μπορεί να έχει κανείς από μια οθόνη. Γιατί το θέατρο είναι για να είναι ζωντανό και όχι να το βλέπουμε από οθόνες, αλλά ας ελπίσουμε να έχει ένα αρκετά ικανοποιητικό δείγμα και από την οθόνη. Στους καιρούς που ζούμε πως αλλιώς. Αυτό που δεν μου αρέσει πολύ εμένα είναι οι κωμωδίες. Επειδή αυτό το έργο μας δεν είναι ακριβώς κωμωδία, αλλά είναι ένα έργο που έχει όλη τη δοσολογία, μια εικόνα τοπίου θα έλεγα στην καρδιά της δεκαετίας του ΄60».

Αφορμή για την παρουσία του σεναριογράφου στην εκπομπή της ΕΡΤ αποτέλεσε η τριήμερη διαδικτυακή προβολή, μέσω live streaming, της τελευταίας του παράστασης «Φεγγάρι από χαρτί» στο Εθνικό θέατρο.

Κάθε φίλος του θεάτρου αναμένει την επόμενη μέρα της Τέχνης με αισιοδοξία…

Δειτε το Βιντεο εδω

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου