Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020

Οργή για την ανάρτηση νοσηλεύτριας: Δεν μου νοίκιασαν σπίτι όταν έμαθαν ότι δουλεύω σε ΜΕΘ

«Είμαι η Βάλια, λοιπόν και είμαι πάλι αρνητική»

Οι υγειονομικοί είναι εκ των κλάδων που βρίσκονται εδώ και 9 μήνες στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της πανδημίας και του κορονοϊού που έχει αλλάξει άρδην τις ζωές μας. 

Εργάζονται άοκνα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και παλεύουν με το θηρίο ενός φονικού ιού που δεν κάνει διακρίσεις.

Οι υγειονομικοί που εργάζονται σε μονάδες Covid όπως και οι ίδιοι ασθενείς ωστόσο έχουν γίνει εδώ και μήνες θύματα κοινωνικού ρατσισμού και διακρίσεων. Ένα ιδιόμορφο στίγμα. Αποστασιοποίηση από τον διπλανό μας μπροστά στον φόβο που δημιουργούν η μισαλλοδοξία, η ημιμάθεια και οι θεωρίες συνωμοσίας. Όπως συμβαίνει και με άλλες κοινωνικές ομάδες.

Για την συγκεκριμένη συνθήκη ενημέρωσε μία νοσηλεύτρια του Σωτηρία μέσω μιας συγκινητικής ανάρτησης στο Facebook. Η Βάλια μοιράστηκε το γεγονός ότι ακυρώθηκε η ενοικίαση διαμερίσματος όταν η πολυκατοικία έμαθε ότι εργάζεται σε ΜΕΘ covid, προκαλώντας την οργή των χρηστών για το ρατσισμό που δέχτηκε.

«Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πως μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι.

Φοβάμαι έλεγα αλλά προσέχω.

Καθώς οι μέρες περνούσαν έβλεπα τα βλέμματα τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δε τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα.

Πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μια μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει γιατι έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω. Ξαφνιάστηκα. Στεναχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για την δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό.

Οι συνάδελφοι μου και εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες.

Είμαι η Βάλια, λοιπόν και είμαι πάλι αρνητική».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου