Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Παγώνη: Όποιος μιλάει για άνοιγμα δεν μπορεί να είναι σοβαρός

«Τα κρούσματα ανεβαίνουν τόσο γρήγορα που κανείς δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει»

Σε τετραψήφιο αριθμό επέστρεψαν χθες τα κρούσματα κορονοϊού (1.047), αριθμός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Αυτή την ανησυχία εξέφρασε μιλώντας στο Open η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία τόνισε ότι «όποιος μιλάει τώρα για άνοιγμα, δεν μπορεί να είναι σοβαρός».

Κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα κρούσματα ανεβαίνουν τόσο γρήγορα που κανείς δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει. Χρειάζονται πάρα πολλά τεστ για να δούμε τι μας γίνεται. Να βρούμε τους ασυμπτωματικούς και να γίνει η ιχνηλάτησή τους, γιατί εκεί είναι το θέμα».

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στα νοσοκομεία, με την κ. Παγώνη να τονίζει ότι το επόμενο διάστημα το σύστημα Υγείας θα δεχτεί μεγάλη πίεση. «

«Τώρα, στο δεύτερο lockdown, η προσέλευση non covid ασθενών γίνεται κανονικά στα νοσοκομεία, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown που είχαν πάει όλα πίσω. Και καλά κάνει ο κόσμος κι έρχεται. Πρέπει να γίνουν χειρουργεία, να προχωρήσει η διαδικασία, να γίνουν οι εξετάσεις. Πρέπει να ενισχυθούν οπωσδήποτε τα νοσοκομεία» είπε.

Για όσους εφησυχάζουν υπενθύμισε ότι ««είναι πάνω από 2.500 ασθενείς στις απλές κλινικές COVID και πολλοί απ' αυτούς δυστυχώς θα διασωληνωθούν. Όποιος λέει ότι πρέπει να ανοίξουμε στις επόμενες δύο εβδομάδες, δεν είναι σοβαρός. Αυτό θα πρέπει να το δούμε λαμβάνοντας υπόψιν τα κρούσματα και τις διασωληνώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και στην αρχή της επόμενης. Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, θα πιεστεί το σύστημα, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει άνοιγμα»

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου