Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Πέθανε ο Pierre Cardin

Πέθανε στα 98 του χρόνια ο Pierre Cardin ο άνθρωπος που σημάδεψε επί δεκαετίες ολόκληρες τον χώρο της μόδας. Την είδηση του θανάτου του μεγάλου σχεδιαστή ανακοίνωσε η οικογένειά του. 

Ο Pierre Cardin γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1922 στο Τρεβίζο της Ιταλίας. Ήταν γνωστός για το στυλ avant-garde. Λάτρευε τα γεωμετρικά σχέδια και ξέφευγε από τις κλασσικές νόρμες. Ίδρυσε τον οίκο μόδας του το 1950. Από το 1991 ήταν πρέσβης καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Οι γονείς του ήταν πλούσιοι γαιοκτήμονες αλλά για να γλιτώσουν από την επέλαση του ναζισμού έφυγαν από την Ιταλία και μετακόμισαν στην Γαλλία το 1924. Ο πατέρας του ένας εύπορος έμπορος οίνου ήθελε ο γιος του να γίνει αρχιτέκτονας αλλά εκείνος από παιδί ήθελε να σχεδιάζει ρούχα.

Η καριέρα του ξεκίνησε στα 14 του χρόνια όπου δούλευε δίπλα σε ένα ράφτη. Εκεί, έμαθε τα βασικά. Το 1939, έφυγε από το σπίτι του και εγκαταστάθηκε στο σπίτι ενός ράφτη στο Βισί όπου άρχισε να ράβει κοστούμια για γυναίκες.

Κατά την διάρκεια του β Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε εθελοντικά στον Ερυθρό Σταυρό.

Ο Cardin μετακόμισε στο Παρίσι το 1945. Εκεί, σπούδασε αρχιτεκτονική και εργαζόταν παράλληλα στον οίκο μόδας Paquin. Εργάστηκε με την Elsa Schiaparelli μέχρι που έγινε επικεφαλής του ατελιέ του Christian Dior το 1947.

Πηγή: newsit.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου