Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα: Η απάντηση του Βασίλη Κικίλια

 «Θα επεκτείνουμε τον εμβολιασμό μας από τις 4 Ιανουαρίου» 

Στον αριθμό των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών από το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός επισήμανε πως μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 1.763 συμπολίτες μας, εκ των οποίων 1.695 υγειονομικοί, ενώ οι υπόλοιποι 68 έγιναν σε πολιτικό και πολιτειακό προσωπικό της χώρας (πολιτικοί αρχηγοί, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργοί και ασφάλεια).

Αναφορικά με το πότε θα επεκταθεί η διαδικασία του εμβολιασμού και σε άλλους πολίτες της χώρας, απάντησε: «Με βάσει τον σχεδιασμό μας θα επεκτείνουμε τον εμβολιασμό μας από τις 4 Ιανουαρίου, όταν θα μπουν στο πρόγραμμα ακόμα 40 νοσοκομεία και από τις 11 Ιανουαρίου, 36 επιπλέον, και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός πάνω από 60.000 υγειονομικών».

«Δηλαδή, μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες το σύνολο του εθνικού συστήματος υγείας, όπως είπε. Επίσης, τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις δομές πρόνοιας. Το ίδιο χρονικό διάστημα, 4 με 20 Ιανουαρίου, θα εμβολιαστούν και οι υγειονομικοί των ιδιωτικών κλινικών των νοσοκομείων της χώρας. Οι εμβολιασμοί τους θα πραγματοποιηθούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, εξήγησε ότι «είναι για ιδία χρήση, καταχωρείται στο μητρώο εμβολιασμού της ΗΔΙΚΑ, όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και θα μπορεί ο πολίτης να μπαίνει στο gov.gr με κωδικούς του taxis και να το εκτυπώνει». Όπως εξήγησε, θα έχει ψηφιακή σφραγίδα του Ελληνικού Δημοσίου και ο πολίτης θα μπορεί να ξέρει τις δόσεις και τις ημερομηνίες που το έκανε.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου