Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020

Θεοδωρικάκος: Θα κάνουμε Χριστούγεννα σαν να κάναμε… Πάσχα

«Να κάνουμε υπομονή για να είμαστε του χρόνου τέτοιες ημέρες υγιείς, ελεύθεροι και ασφαλείς όλοι»

Στον τρόπο με τον οποίο θα γιορτάσουν οι Έλληνες τα Χριστούγεννα, τον οποίο παρομοίωσε με αυτόν το προηγούμενο Πάσχα, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον 4ο Ψηφιακό Διάλογο (Digital Dialogue) για τις «έξυπνες πόλεις» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Regional Growth Conference, από την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Όπως το Πάσχα το γιορτάσαμε στα σπίτια μας με καρτερικότητα, αγάπη και πίστη, το ίδιο και την ημέρα των Χριστουγέννων, ημέρα της αγάπης, ημέρα που γιορτάζουμε τον ερχομό του θεανθρώπου, οφείλουμε να είμαστε στα σπίτια μας», τόνισε χαρακτηριστικά και στάθηκε στο γεγονός ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και προέτρεψε «να κάνουμε υπομονή για να είμαστε του χρόνου τέτοιες ημέρες υγιείς, ελεύθεροι και ασφαλείς όλοι».

Εστιάζοντας στα μέτρα της κυβέρνησης για την αυτοδιοίκηση λόγω της πανδημίας, είπε πως οι δήμοι έχουν λάβει έκτακτη στήριξη τη χρονιά που πέρασε πάνω από 500 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανταποκριθούν στα μειωμένα τους έσοδα.

Μάλιστα, διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για επιχειρήσεις, γραφεία, εταιρείες για όσο διάστημα συνεχίζεται η πανδημία.

«Επιταχύνεται η διαδικασία προσλήψεων στο Δημόσιο»

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών σκιαγράφησε τις αλλαγές στη διαδικασία προσλήψεων στο Δημόσιο με τις νέες ρυθμίσεις στο ΑΣΕΠ. «Η κεντρική ιδέα είναι ότι με την παρέμβαση που κάνουμε, η οποία αποτελεί σπουδαία μεταρρύθμιση στο θεσμικό πλαίσιο της χώρας, επιταχύνεται η διαδικασία προσλήψεων στο ελληνικό κράτος» και δεύτερον, «στοχεύουμε στην απόλυτη αξιοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Αποκρυσταλλώνοντας περαιτέρω το στίγμα των νέων ρυθμίσεων στο ΑΣΕΠ, υπογράμμισε πως το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Κι αυτό γίνεται, όπως εξήγησε, με την καθιέρωση του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, αξιοπιστίας και εγκυρότητας αντίστοιχης αυτής των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως σημείωσε. «Θα ξέρουν όλοι ότι θα εξετάζονται στις επιστημονικές γνώσεις και στις αναγκαίες επαγγελματικές δεξιότητες και στην αναγκαία ψυχολογική συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν με κριτήριο με το ποια θέση θα υπηρετήσουν» αποσαφήνισε.

Αναδεικνύοντας τη σημασία της αλλαγής αυτής, τη χαρακτήρισε πολύ μεγάλη παρέμβαση με ιστορικό αποτύπωμα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κατά την εφαρμογή του σχετικού νόμου (πρώτη περίοδος εφαρμογής το 2022) θα αλλάξουν τα δεδομένα του ελληνικού κράτους.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου