Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Δείτε live την ορκωμοσία Μπάιντεν: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από την Ουάσινγκτον

Ζωντανή εικόνα από την τελετή 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ορκωμοσία του 46ου πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει αποχωρήσει ήδη από τον Λευκό Οίκο δηλώνοντας πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει.

Η ορκωμοσία πραγματοποιείται με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έπειτα από τα πρόσφατα γεγονότα με την εισβολή στο Καπιτώλιο των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Ορκίστηκε νέος πρόεδρος ο Μπάιντεν: Αυτή είναι η νέα μέρα της Αμερικής

Οι ΗΠΑ έχουν νέο πρόεδρο, με τον Τζο Μπάιντεν να ορκίζεται στο Καπιτώλιο και στις πρώτες του δηλώσεις να αναφέρει: «Αυτή είναι η νέα μέρα της Αμερικής, η μέρα της Δημοκρατίας. Γιορτάζουμε τον σκοπό της Δημοκρατίας, η βούληση των πολιτών εισακούστηκε».

Ορκίστηκε η Καμάλα Χάρις

Η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκε στη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ και έγινε η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη και η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής που ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου.

Η Lady Gaga τραγούδησε τον εθνικό ύμνο

Η διάσημη τραγουδίστρια, Lady Gaga, σε μία ξεχωριστή ερμηνεία της στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, έδωσε τη δική της νότα τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

Η Lady Gaga πέρνα και αυτή πλέον στην Ιστορία, καθώς ήταν παρούσα σε αυτήν την πολύ ξεχωριστή στιγμή για τις ΗΠΑ όπου ααποχαιρετούν από την προεδρία τον Ντόναλντ Τραμπ, υπό τη σκιά των γεγονότων στο Καπιτώλιο και υποδέχονται τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις.

Τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ παρόντες στην τελετή

Οι καλεσμένοι στην ορκωμοσία είναι ελάχιστοι εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, αλλά και των όσων συνέβησαν στο Καπιτώλιο.

Το «παρών» όμως δίνουν τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ. Μπαράκ Ομπάμα, Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους.



Απειλή για βόμβα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ – Δεν επηρεάστηκε η ορκωμοσία

Μια απειλή για βόμβα, προκάλεσε αναστάτωση στους χώρους του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, ωστόσο δεν επηρεάστηκε η ορκωμοσία Μπάιντεν.

«Το κτίριο και οι περιβάλλοντες χώροι ελέγχθηκαν και δεν εκκενώθηκαν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κάθλιν Άρμπεργκ.

Το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου παραμένει κλειστό για το κοινό από την έναρξη της πανδημίας και η προσέλευση του προσωπικού έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Ακόμη και οι ακροάσεις πραγματοποιούνται μέσω τηλεφώνου.

Μπάιντεν: Μία νέα ημέρα για την Αμερική

Ο Τζο Μπάιντεν,έγραψε στο Twitter, λίγο πριν την ορκωμοσία του, ότι μια καινούρια ημέρα ανατέλλει στην Αμερική.

«Μια καινούρια ημέρα στην Αμερική», έγραψε σε ένα tweet ο πρώην αντιπρόεδρος του, Μπαράκ Ομπάμα, ανήμερα της μεταβίβασης της εξουσίας.

Έφτασαν στο Καπιτώλιο ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρός Κάμαλα Χάρις έφτασαν στο Καπιτώλιο, όπου σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η τελετή της ορκωμοσίας τους.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αφιχθεί στο Καπιτώλιο και ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή, σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος βρίσκεται καθ’ οδόν για τη Φλόριντα.

πηγή



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου