Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Για κάθε Ζέτα, για κάθε Ευδοκία και για κάθε κορίτσι είναι καλό να μιλήσουν» (βιντεο)

Δείτε όλα όσα είπε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Καλεσμένος της Δανάης Μπάρκα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ήταν σήμερα ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος μίλησε και για όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες με τις καταγγελίες που πέφτουν σαν… βροχή στο χώρο του θεάτρου.

«Δυστυχώς έχουμε στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο επάγγελμά μας γι’ αυτό το λόγο.

Ασχολούμαστε με μια τέχνη που είναι λαμπερή. Είναι λυπηρό,  αλλά είναι και γενναίο και σημαντικό να βάζουμε το χέρι στο μέλι, να το βουτάμε. Για δεκαετίες η κοινωνία μας είχε προβληματικές συμπεριφορές, όχι μόνο στο θέατρο, αλλά σε όλα τα επαγγέλματα. Αυτές οι αποκαλύψεις, αυτό το τώρα, γιατί τώρα είμαστε ώριμοι, τώρα αισθάνεται η κοινωνία, να τους ακούσουμε και να ακούσει η κοινωνία.

Από προχθές έχω πάρει πολλά μηνύματα, δεν το περίμενα. Δεν πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε τους ντετέκτιβ, αλλά να ακούσουμε όσους έχουν υποστεί κάτι και θέλουν να μιλήσουν.  Για μένα κάθε Ζέτα, κάθε Ευδοκία, αλλά και κάθε κορίτσι, γιατί γνωρίζω περιπτώσεις, που έχουν δεχτεί, είναι καλό να μιλήσουν. Είναι καιρός να πούμε και μια συγγνώμη, δεν είναι κακό.

Η ομερτά εννοείται πως υπάρχει. Κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι οι ηθοποιοί είναι ευάλωτοι την ώρα της δουλειάς. Θεωρώ ότι όλο αυτό κάπου θα οδηγηθεί, θα πονέσουμε, μπορεί και να διαιρεθούμε… Αλλά πρέπει στο τέλος να γίνει κάτι, επιτέλους. Να υπάρξει μια συσπείρωση, μακάρι να συσπειρωθούμε», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου