Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Καπραβέλος για κολχικίνη: Βιαστικά τα συμπεράσματα – Είναι φάρμακο με πολλές παρενέργειες, μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές (βιντεο)

Επιφυλακτικός ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του «Γ. Παπανικολάου»

Για τις εικόνες συνωστισμού τις οποίες είδαμε μετά το άνοιγμα της αγοράς μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα (25/1) ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του «Γ. Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος. Παράλληλα εξέφρασε την επιφυλακτικότητά του για τη χρήση της κολχικίνης ως «όπλο» απέναντι στον κορονοϊό.

«Αυτές οι εικόνες ήταν η αιτία που είχαμε την διασπορά του δεύτερου κύματος στη Θεσσαλονίκη. Από τη στιγμή που έχουμε όλα τα επιστημονικά δεδομένα και από τη στιγμή που η αγορά άνοιξε με προϋποθέσεις, είναι ώρα η πολιτεία να πάρει μέτρα τουλάχιστον χρονικού περιορισμού των μετακινήσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας ο κ. Καπραβέλος, εκφράζοντας τους φόβους του για τρίτο κύμα πανδημίας.

«Τα νοσοκομεία της χώρα δεν θα μπορέσουν να αντέξουν» είπε και τόνισε πως εάν πάμε έτσι τα καταστήματα θα κλείσουν ξανά.

Αναφορικά για τη χρήση και τη δραστικότητας της κολχικίνης ως «όπλο» απέναντι στον κορονοϊό, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε πως είναι ένα φάρμακο το οποίο είναι στη φαρέτρα μας, ωστόσο είναι βιαστικό να βγάζουμε συμπεράσματα καθώς πρόκειται για ένα φάρμακο με πολλές παρενέργειες που μπορεί να δημιουργήσει πολλές επιπλοκές.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου