Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Κορονοϊός: Συμπληρώθηκαν 82 μέρες lockdown – Προβληματίζει η Αττική

Τα καθημερινά κρούσματα προκαλούν έντονη ανησυχία στους ειδικούς

Ογδόντα δύο ημέρες lockdown συμπληρώθηκαν με τα κρούσματα του κορονοϊού να εμφανίζουν ήπιες αυξομειώσεις και τους ειδικούς να μιλούν για ελεγχόμενη αύξηση νέων λοιμώξεων, η οποία ωστόσο θεωρείται εύθραυστη.

Χθες Τετάρτη 20/01 ανακοινώθηκαν 516 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 230 εντοπίζονται στην Αττική και τα 24 στον Πειραιά.

Στο κέντρο της Αθήνας καταγράφηκαν 69 νέες μολύνσεις, ενώ 43 κρούσματα εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα να εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης, με εξαίρεση την Αττική, ωστόσο τα νέα κρούσματα προκαλούν έντονη ανησυχία στους ειδικούς.

Προς άνοιγμα Γυμνάσια και Λύκεια – Την Παρασκευή η κρίσιμη συνεδρίαση – Στον «πάγο» η εστίαση

Συγκρατημένοι εμφανίζονται κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας μετά το γενναίο άνοιγμα της αγοράς και κρατούν στάση αναμονής, προκειμένου να μελετήσουν τα πρώτα επαρκή επιδημιολογικά στοιχεία και τότε να επανακαθορίσουν τη στάση τους για την περαιτέρω άρση των περιορισμών.

Ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης μιλώντας χθες στη Βουλή, προαναγγέλλοντας το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν και βάζοντας για την ώρα «φρένο» στο άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων. «Προτεραιότητά μας είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, το άνοιγμα των σχολείων θα συζητηθεί αυτήν την Παρασκευή στη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με πιθανότερη ημερομηνία την 1η Φεβρουαρίου. Όλες οι άλλες αποφάσεις θα ληφθούν, αφού εξεταστούν και πάλι τα δεδομένα και η εξέλιξη των κρουσμάτων.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου