Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Απολογούνται οι δυο ανήλικοι

Τα δύο παιδιά ζητούν συγγνώμη αλλά επιμένουν ότι προκλήθηκαν - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνουν σήμερα οι δυο ανήλικοι που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του 53χρονου σταθμάρχη στο Μετρό, στην Ομόνοια.

Οι ανήλικοι, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης αλλά και το αδίκημα της απείθειας εμφανίζονται μετανιωμένοι για την επίθεση.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους τα δύο παιδιά ζητούν συγνώμη για την πράξη τους, ωστόσο, φέρονται να επιμένουν ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη. «Προκάλεσε τα παιδιά, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψη τους, ενώ χρησιμοποίησε ένα είδος βίας κατά του μεγαλύτερου των δύο παιδιών» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Δημόπουλος και συμπλήρωσε:

«Θέλουμε να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε η βία φέρνει βία. Αυτός ο άνθρωπος, για να είμαστε δίκαιοι, δεν είχε κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βία ούτε να προκαλέσει τα παιδιά».

Στο πλευρό των δυο παιδιών είναι οι γονείς τους, με τη μητέρα τους να δηλώνει: Δεν είναι αλήτες, υπέστησαν μπούλινγκ, τους επιτέθηκε. Χειροδίκησε στον μεγάλο, ήθελε να το παίξει τραμπούκος ο σταθμάρχης. Τα παιδιά μου διασύρθηκαν, κατακρεουργήθηκαν».

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενος στην υπόθεση, για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης, είναι και ένας ειδικός φρουρός ο οποίος με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου