Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

SMS 13033: Έτσι πιάνει η ΕΛ.ΑΣ. όσους σβήνουν το μήνυμα για ψώνια

Μπαλάσκας: Είχαμε εντολή να ελέγχουμε τα SMS και να κάνουμε αντιπαραβολή με την ώρα

Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι ειδικοί επί της πανδημίας του κορονοϊού, μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Οι ουρές στα καταστήματα και η κοσμοσυρροή χτύπησαν «καμπανάκι», με τον καθηγητή Νίκο Σύψα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης άμεσων μέτρων, τα οποία θα μπορούσαν να φτάσουν έως και το κλείσιμο της αγοράς.

Αυτό που διαπιστώθηκε ότι είναι ότι αρκετοί ήταν αυτοί που έστειλαν περισσότερα του ενός SMS στο 13033, προκειμένου να επεκτείνουν το δίωρο που έχει δοθεί για να κάνουν τα ψώνια τους.

«Μας την είχαν όλοι φυλαγμένοι από τα Χριστούγεννα. Ουρές 100 και 200 μέτρων σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ειδικά στην Ερμού.

Οι παραλίες ήταν ζωσμένες από κόσμο, ασφυκτικά. Όμως, έγινε χαμός σε όλη την Ελλάδα… Τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Βόλο και την Πάτρα. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα είναι σε αυτή την έκταση», είπε επί του θέματος ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «πολλά πρόστιμα, τα περισσότερα για το SMS και υπέρβαση του χρόνου» των μηνυμάτων, ενώ σημείωσε πως εφαρμόστηκε μια νέα εντολή, «να μπορούμε να ελέγχουμε τα SMS και να κάνουμε αντιπαραβολή με την ώρα της απόδειξης αγοράς».

«Πολλοί ήταν εκείνοι που έσβηναν τα SMS, έστελναν άλλα, όμως είχαμε πολλούς που είχαν απόκλιση 4, 5, 6 ακόμη και 7 ώρες. Άλλοι δεν είχαν στείλει καθόλου», είπε στη συνέχεια.

Δείτε τις δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα:

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου