Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη εκφράζουν οι φορείς της Κρήτης

«Ήταν πιστός στους δημοκρατικούς αγώνες σε όλη του την πολιτική διαδρομή και άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα» 

Μεγάλη θλίψη προκάλεσε στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη, ο θάνατος του πρώην υπουργού και βουλευτή Σήφη Βαλυράκη. Τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένειά του εκφράζουν με ανακοινώσεις τους εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, της αυτοδιοίκησης, φορέων, καθώς και φυσικά πρόσωπα.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σε γραπτή του δήλωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Σήφης Βαλυράκης, γαλουχημένος με τις αρχές και τις αξίες του τόπου καταγωγής μας, τα Σφακιά, υπερασπίστηκε με αυτοθυσία το δικαίωμα στη λευτεριά και τη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παρέμεινε ανυπότακτος αγωνιστής και μαχητής ως το τέλος. Τίμησε την πατρίδα του και τιμήθηκε από τους συμπατριώτες του».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του τονίζει: «Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν πιστός στους δημοκρατικούς αγώνες σε όλη του την πολιτική διαδρομή και άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια των Χανίων και ως υπουργός επί σειρά ετών προσέφερε στον τόπο του, στην Κρήτη και γενικότερα στη χώρα».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Άρης Παπαδογιάννης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ο ξαφνικός και άδικος θάνατός του Σήφη Βαλυράκη μάς θλίβει όλους. Υπήρξε ένας γνήσιος αγωνιστής και παρέμεινε πιστός στους δημοκρατικούς αγώνες. Επί σειρά ετών, υπηρέτησε την πολιτική και τον αθλητισμό από θέσεις ευθύνης. Άφησε δε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του, την εκλογική περιφέρεια που πολιτεύτηκε, τον νομό Χανίων».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων Μανώλης Κουριδάκης στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο Σήφης Βαλυράκης εκτός από την προσφορά του στον τόπο μας στην μακρόχρονη πολιτική του καριέρα, υπήρξε και από τους πρωτεργάτες στη δημιουργία του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων».

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης αναφέρει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Μετά τη χθεσινή πρόωρη απώλεια του Σήφη Βαλυράκη τα Χανιά στερούνται μια από τις πλέον ανατρεπτικές πολιτικές προσωπικότητες της μεταπολίτευσης. Στο πλαίσιο της πολυετούς κοινοβουλευτικής και κυβερνητικής του προσφοράς στην επιχειρηματική ανάπτυξη της χώρας, ξεχωρίζουν η δυναμική επέκταση του Τηλεπικοινωνιακού δικτύου και η αναβάθμιση των Ταχυδρομικών υπηρεσιών της χώρας. Η ειλικρινής αφοσίωση του Σήφη Βαλυράκη στην κοινωνία των Χανίων αναδεικνύεται μέσα από έργα στρατηγικής πνοής, όπως το Αστυνομικό Μέγαρο, το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Καμπάνι και το αθλητικό συγκρότημα της Παλιάς Ηλεκτρικής».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η τοπική οργάνωση Χανίων του Κινήματος Αλλαγής στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται: «Η ξαφνική απώλεια του συντρόφου , αγωνιστή Σήφη Βαλυράκη, μας γεμίζει θλίψη. Υπήρξε ένας γενναίος και ακέραιος δημοκράτης. Ατρόμητος αντιστασιακός στη δικτατορία. Οι αγώνες του για την ανατροπή της χούντας και η συμβολή του στο μεγάλο έργο της Αλλαγής της χώρας, αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας. Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημοκρατία και την προοδευτική παράταξη».

To διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ένας άξιος αγωνιστής, εργατικός, αγαπητός με σπουδαία δράση που θα μείνει ζωντανή στην πολιτική ιστορία του τόπου μας».

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γιάννης Κουράκης στην συλλυπητήρια ανακοίνωση του σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ένας ασυμβίβαστος δημοκράτης, που όρθωσε με δυναμισμό το ανάστημά του απέναντι στη χούντα και αγωνίστηκε για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ήταν παράλληλα ένας συγκροτημένος πολιτικός που υπηρέτησε με πάθος τη δημοκρατική παράταξη. Ο Σήφης Βαλυράκης, με τον οποίο συνυπηρετήσαμε στο Κοινοβούλιο, πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα, πάντα με εντιμότητα, ευσυνειδησία και ανιδιοτέλεια. Η απώλειά του αντανακλά και στην Κρήτη, που χάνει έναν από τα πιο ιστορικά πολιτικά στελέχη της».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου