Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Τραγωδία στον Όλυμπο: Έδιναν καθημερινά τη μάχη του κορονοϊού, έχασαν από χιονοστιβάδα τη μάχη για τη ζωή τους

Τραγική ειρωνεία, οι δύο γιατροί ορειβάτες που σκοτώθηκαν θα μεταφέρονταν το βράδυ νεκροί στο νοσοκομείο όπου εργάζονταν

Τραγικό τέλος είχε για δύο ορειβάτες η ανάβαση στον Όλυμπο.

Οι δύο ορειβάτες, γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ένας αναισθησιολόγος κι ένας παθολόγος – εντατικολόγος, καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στη θέση Ξηρολάκι και έχασαν τη ζωή τους.

Οι δύο γιατροί έδιναν μάχη κατά του κορονοϊού στην πρώτη γραμμή.

Τραγική ειρωνεία, αργά χθες βράδυ επρόκειτο να παραληφθούν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο όπου εργάζονταν.

Το χρονικό

Η είδηση για δύο αγνοούμενους ορειβάτες, έπειτα από χιονοστιβάδα, έγινε γνωστή το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τρίτος ορειβάτης ενημέρωσε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την ΕΜΑΚ, για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Με ανάρτησή της στο Twitter η ΕΟΔ αναφέρει πως για την επιχείρηση της αναζήτησης των δύο ατόμων, ετοιμάζονταν να συνδράμουν και εθελοντές από τη Θεσσαλονίκη.

Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο ένας από τους ορειβάτες και στη συνέχεια και ο δεύτερος.

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: Ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας ο οποίος αναφέρει τα εξής: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο . Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».

(φωτογραφία αρχείου)

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου