Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Εισήγηση λοιμωξιολόγων για να μπει στο κόκκινο η Θεσσαλονίκη (βιντεο)

Την Παρασκευή θα ληφθούν όλες οι αποφάσεις

Ηεπιτροπή των επιστημόνων συνεδριάζει για τις εισηγήσεις που θα κάνει στην κυβέρνηση, σχετικά με το αν θα πρέπει να παρθούν νέα μέτρα. 

Σύμφωνα με το OPEN οι ειδικοί εισηγούνται πως η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να μπει στο «κόκκινο».

Τις τελευταίες δύο ημέρες υπήρξε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη και οι επιστήμονες θέλουν να ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ αυριανή σύσκεψη της ολομέλειας των ειδικών αναμένεται να εξειδικευτούν τα μέτρα που θα παρθούν στην Θεσσαλονίκη.

Σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα στην Αττική και «στοπ» στις μετακινήσεις μεταξύ των δήμων

Ηαύξηση των κρουσμάτων, τα οποία έφτασαν σε τετραψήφιο αριθμό μετά από αρκετό καιρό, έχουν προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση και στους ειδικούς, οι οποίοι εξετάζουν νέα μέτρα για να εμποδίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η Αττικη είναι από τις περιοχές που ανησυχούν περισσότερο, καθώς η διασπορά του ιού συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ εξετάζεται το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 για τα Σαββατοκύριακα, καθώς είναι θα είναι πιο εύκολο να εφαρμοστεί στην Αττική διότι τα σχολεία είναι κλειστά ενώ και ο αριθμός των εργαζομένων είναι σημαντικά μικρότερος.about:blank

Θυμίζουμε πως σήμερα στην Αττική η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00.

Παράλληλα, μέσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι και η απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ των δήμων. Όλα, ωστόσο, θα αποφασιστούν την Παρασκευή, καθώς οι ειδικοί εξετάσουν και τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου