Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Αλέξης Κούγιας: Ο Λιγνάδης θα αθωωθεί – Ο δυστυχής εντολέας μου καταστράφηκε ως καλλιτέχνης και άνθρωπος

Ο ποινικολόγος άφησε αιχμές για τη μάρτυρα - κλειδί

ΟΑλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη τον οποίον βαραίνει ένα ιδιαίτερα σκληρό κατηγορητήριο.

Ο ποινικολόγος, το απόγευμα της Τρίτης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Live News» του Mega κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση την οποία έκανε και στην οποία τόνισε πως βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την υπόθεση.

«Αυτή είναι η πεποίθηση μου, γιατί τέτοια κακοποίηση του τεκμηρίου αθωότητας και των όσων επιβάλλει η δικονομία και το σύστημα δικαιοσύνης, στην περίπτωση Λιγνάδη, δεν έχω ξαναδεί.

«Η υπόθεση αυτή δεν ξεκίνησε όπως συνήθως ξεκινούν οι υποθέσεις βιασμών και ασελγειών. Δύο δικηγόροι οι οποίοι εκπροσωπούν, ο ένας κάποιον που κατοικεί στη Σουηδία και μια άλλη δικηγόρος που εκπροσωπεί έναν Αιγύπτιο ο οποίος στις καταθέσεις του καταθέτει κατ’ επανάληψη συνευρίσκετο με τον κατηγορούμενο. Είχε μια καθημερινότητα σε τέτοιες συμπεριφορές. Προσπαθούν, χωρίς κανείς από τους δυο να περιγράφει μια πράξη βιασμού και ξαφνικά αυτή η προσπάθεια τους να παρέμβουν σε μια διαδικασία καταγγελιών, τυγχάνει μιας αποδοχής από την εισαγγελία Αθηνών» ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Στην συνέχεια ο ποινικολόγος τόνισε πως η προανάκριση ξεκίνησε και ο εισαγγελέας δεν κάλεσε τον Λιγνάδη, ενώ άσκησε ποινική δίωξη χωρίς να έχει πάρει ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης αντίγραφα στην προκαταρκτική εξέταση. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κούγια, ο εισαγγελέας διαβίβασε τη δικογραφία σε ανακριτή χωρίς να έχει ο ανακριτής άποψη για τον κ. Λιγνάδη.

Ο κ. Κούγιας άφησε αιχμές λέγοντας ότι «ευνοημένες κυρίες του συστήματος βγαίνουν στα site τους και στα blogs τους και λένε απόψεις» και ότι κυριαρχεί πλέον η άποψη ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ένας διεστραμμένος άνθρωπος που κακοποιεί παιδιά, ενώ κανείς δεν τον κάλεσε να πει την άποψή του, να υπερασπιστεί εαυτόν.

Μιλώντας για τη δικογραφία που έλαβε στα χέρια του, ο ποινικολόγος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μάρτυρα-κλειδί.

«Πήρα τη δικογραφία η οποία περιλαμβάνει μόνο 4-5 σελίδες και κάποιες καταθέσεις μιας κυρίας 40 ετών που δηλώνει αθεράπευτα ερωτευμένη με τον Λιγνάδη τον οποίο γνώρισε σε μια παράσταση του με τον κ. Μαρκουλάκη στην Πάτρα και την οποία γνωρίζει όλο το ελληνικό θέατρο και η οποία έχει στην κατάθεση της ότι απατούσε τον σύντροφο της με τον Λιγνάδη ο οποίος την απέρριψε. Στο τέλος της κατάθεσης της λέει, νομίζω ότι είχε και κάποιες επαφές με κάποια παιδιά χωρίς να δίνει κάτι συγκεκριμένο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κουγιάς.

Για τους δύο μηνυτές, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι είναι «ακραίοι ομοφυλόφιλοι».

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην αξιοπιστία των δύο φερόμενων θυμάτων, λέγοντας ότι «τα θύματα σύχναζαν σε στέκια ομοφυλόφιλων και πήγαιναν σε ξένα σπίτια».

Ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι αφού μελέτησε τη δικογραφία, θα παραμείνει δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη και εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο πελάτης του θα αθωωθεί και στην συνέχεια θα περάσει στην αντεπίθεση.

«Ο Λιγνάδης θα αθωωθεί» τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Κούγιας.

«Ο δυστυχής εντολέας μου καταστράφηκε ως καλλιτέχνης και άνθρωπος, θα πάρει αποζημιώσεις από τα ΜΜΕ για τον διασυρμό της προσωπικότητάς του και τον κλονισμό του τεκμηρίου αθωότητας», ανέφερε ο ποινικολόγος και πρόσθεσε: «Ως άνθρωπος και καλλιτέχνης έχει τελειώσει».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου