Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συγκέντρωση συμπαράστασης στις 18:00 στα Προπύλαια


Στην εντατική ο απεργός πείνας

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην Εντατική, είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 στα Προπύλαια.

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και στην υπόλοιπη Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Πάτρα, Ρέθυμνο και Θεσσαλονίκη.

«Νίκη στον Αγώνα του κομμουνιστή πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα – 43η Ημέρα Απεργίας Πείνας. Άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο» ανέφερε σε χθεσινή της ανακοίνωση (18.02) «Η Κίνηση της Βιολέττας».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας εισήχθη στην Εντατική του νοσοκομείου Λαμίας, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε από την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου. Το μόνο που είχε δεχτεί μέχρι τώρα ήταν φυσιολογικός ορός και η συζήτηση που είχε με τη συνήγορό του ήταν ότι δε θα δεχτεί καμία πράξη υποχρεωτικής σίτισης από τους γιατρούς.

Χθες αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε αιφνιδιαστική παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας. Οι αλληλέγγυοι φώναξαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό. Οι 61 συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Κρατική Ασφάλεια, ενώ κόπηκε πρόστιμο 300 ευρώ για τον καθένα, για μη τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου