Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Γκλέτσος: Κανείς δεν είπε ότι είμαστε ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος

«Αυτοί που ασχολούμαστε με το θέατρο είμαστε πολλοί, οι θύτες λίγοι»

Για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον χώρο του θεάτρου μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Πέμπτη (25/2) ο ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος.

Λέγοντας «μπράβο» σε όσους βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν ο ηθοποιός τόνισε στο Mega «ήταν γενναίο, απαραίτητο και έτσι έπρεπε να γίνει. Και όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο δεν το κάνουμε ούτε για να κουνήσουμε το δάχτυλο, ούτε για να το παίξουμε δικαστές και δικηγόροι».

«Το κάνουμε μόνο και μόνο για να συνεισφέρουμε να σταματήσει όσο περισσότερο καιρό γίνεται αυτό, γιατί να ξέρετε ότι αυτό γινόταν, γίνεται και θα γίνεται σε όλη την κοινωνία, όχι μόνο στο θέατρο» επεσήμανε.

«Αυτοί που ασχολούμαστε με το θέατρο είμαστε πολλοί, οι θύτες λίγοι» δήλωσε και εξήγησε: «Όλοι αυτοί που ασχολούμαστε με αυτή τη διαδικασία, που λέγεται θέατρο, είμαστε 30.000 κόσμος ίσως και περισσότεροι. Τα ονόματα των θυτών δεν είναι πάνω από 30. Είναι σταγόνα στον ωκεανό. Κανείς δεν είπε ότι είμαστε ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος, αλλά το ίδιο είναι και η κοινωνία και εμείς είμαστε καθρέπτης της κοινωνίας».

«Το θέατρο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, είναι κάτω από τα φώτα. Έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και ας σηκώσει όλο αυτό το μεγαλύτερο μέρος του σταυρού» ανέφερε.

«Η αρχή, η εξουσία, δείχνει τον άνθρωπο. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς την εξουσία. Και εδώ λοιπόν θα πω ότι πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση η οποία θέλει να φτιάξει αστυνομία στα πανεπιστήμια, ότι με όλα αυτά θα έπρεπε να βγει το συμπέρασμα ότι χρειαζόμαστε περισσότερα λεφτά στην παιδεία για να φτιάξουμε πολίτες που να ξέρουν πώς να φέρονται και να δρουν» επεσήμανε ο Απόστολος Γκλέτσος.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου