Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πολικό ψύχος από το Σάββατο, χιόνια σε Αττική και Θεσσαλονίκη την Κυριακή (βιντεο)

Μία εβδομάδα θα κρατήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας

Τις επόμενες ώρες πλησιάζει η ραγδαία μεταβολή του καιρού που θα βάλει την Ελλάδα στην κατάψυξη.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία «Μήδεια», θα έχει κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις ή και νησιά.

Αυτό συμβαίνει, όπως λεει ο μετεωρολόγος του Open, καθώς ένα ατμοσφαιρικό βουνό αναμένεται να καλύψει μεγάλο τμήμα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης και καθώς αυτό θα συνδυαστεί με χαμηλές βαρομετρικές πιέσεις προς τα ανατολικά – βορειοανατολικά τμήματα θα ωθήσει πολικές αέριες μάζες προς τη χώρα μας και τη νότια Ευρώπη γενικότερα. Καθώς αυτές θα αλληλοεπιδράσουν με θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο θα σχηματίσουν διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που θα επηρεάσουν τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Μάλιστα, η κακοκαιρία θα διαρκέσει αρκετές μέρες, περίπου μία εβδομάδα, και την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν σημαντικά και πιο νότια, ανατολικά τμήματα, πράγμα που σημαίνει ότι πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε Εύβοια και Αττική. Ειδικά, για την Αττική προς το βράδυ της Κυριακής οι χιονοπτώσεις θα καλύψουν το σύνολο του νομού.

Σχετικά με την θερμοκρασία οι αρνητικές θερμοκρασιακές τιμές θεωρούνται δεδομένες, καθώς θα γυρίσουν σε βοριάδες και στην Ήπειρο και βορειοδυτική Μακεδονία ενδέχεται να δούμε τιμές -15 και -18 βαθμούς Κελσίου.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου