Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Lockdown στην Αττική: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου με τις βεβαιώσεις μετακίνησης (βιντεο)

Όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

Αλλάζουν τα δεδομένα από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου με τις βεβαιώσεις μετακίνησης για τους εργαζόμενους.

Οι εργοδότες θα υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν τον εργαζόμενο σε αναστολή ή σε τηλεργασία. Παράλληλα θα υπάρχει online έλεγχος των εργαζομένων που κυκλοφορούν.

«Για το καθεστώς αναστολής ή τηλεργασίας παύει να ισχύει η βεβαίωση μετακίνησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις η μετακίνηση γίνεται με τις έξι επιλογές που μας δίνει το σύστημα SMS. Θα γίνουν πολλοί έλεγχοι με μικτά κλιμάκια με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Θα ψάχνουν στα μητρώα των εργαζομένων. Κυρίως σε εταιρίες θα γίνουν οι έλεγχοι αυτοί, σε χώρους εργασίας. Και υπάρχουν και τα υπολογιστικά συστήματα ώστε να έχουμε ενημέρωση και εμείς για το καθεστώς εργασίας του εκάστοτε εργαζόμενου», είπε στο MEGA ο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος.

«Σίγουρα είναι δύσκολη εξίσωση, αλλά να γνωρίζει ο κόσμος, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει ψεύτικη βεβαίωση θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινικά αδικήματα. Υπάρχει δυσκολία το πρωί και το μεσημέρι, οι έλεγχοι είναι γρήγοροι. Τις απογευματινές και τις νυχτερινές ώρες οι έλεγχοι είναι πιο ενδελεχείς» σημείωσε ο ίδιος.

«Κάθε τι καινούργιο αντιμετωπίζει δυσκολίες. Γίνονται καθημερινά συσκέψεις ώστε να γίνουν τυχόν διορθώσεις ώστε να γίνει και πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική η δουλειά μας. Από Δευτέρα τα χαρτιά μετακίνησης για όσους εργάζονται πρέπει να αλλάξουν», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες είπε: «Το σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ένα αντίγραφο από το Taxisnet, μαζί με τη βεβαίωση τύπου Α».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου