Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΜΚΟ «Ιατρική Παρέμβαση»: Δεν συνεργαστήκαμε με τον κ. Λιγνάδη (βιντεο)

«Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για οποιαδήποτε εκμετάλλευση της ανθρώπινης ύπαρξης»

ΗΜΚΟ «Ιατρική Παρέμβαση», με ανακοίνωσή της, παίρνει θέση σε όσα λέγονται για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες να κάνουν μαθήματα θεάτρου από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Στην ανακοίνωσή της, την οποία διάβασαν στην εκπομπή του MEGA «Πάμε Δανάη» αναφέρει:

«Η Ιατρική Παρέμβαση από το 2004 υλοποιεί προγράμματα κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα και από το 2016 λειτουργεί δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Αρχικά, δλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για θέματα που έχουν να κάνουν με την οποιαδήποτε εκμετάλλευση της ανθρώπινης ύπαρξης, αυτονόητα δε κατακρίνουμε κάθε πράξη ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων. Όλα τα χρόνια της δραστηριότητάς μας αποκλειστικός σκοπός της οργάνωσής μας ήταν η προστασία ευάλωτων πληθυσμών και δη των ανηλίκων, ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα για την παιδική προστασία.

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου χρηματοδοτούμενο από την UNICEF, όπου συμμετείχαν και ωφελούμενοι των ξενώνων που διατηρούσε η Ιατρική Παρέμβαση, από όσα γνωρίζουμε για το πρόγραμμα δεν υπήρχε συμμετοχή του κ. Λιγνάδη σε αυτό σύμφωνα και με τις δηλώσεις της κυρίας Βγενοπούλου. Τέλος η Ιατρική Παρέμβαση ουδέποτε επικοινώνησε ή συνεργάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο με τον κ. Λιγνάδη».

Στην ανακοίνωσή της επίσης η ΜΚΟ «Πράξις» αναφέρει ότι όσες φορές συμμετείχαν παιδιά σε τέτοια προγράμματα, πάντα συνοδευόντουσαν και πάντα υπήρχε εποπτεία για την ασφάλειά τους.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου