Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Νέα μήνυση για τον γυναικολόγο στη Ρόδο: «Ένιωσα ότι βιάστηκα»

Είκοσι μία γυναίκες έχουν κινηθεί νομικά

Μια 53χρονη γυναίκα είναι η 21η μήνυση εις βάρος του 65χρονου γυναικολόγου-μαιευτήρα για σεξουαλικά εγκλήματα στη Ρόδο.

Του ανταποκριτή μας από το dimokratiki.gr στη Ρόδο

Ο γιατρός, που διώκεται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου προς αντίσταση κατ’ εξακολούθηση και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, μετά την υποβολή μήνυσης σε βάρος της δεύτερης γυναίκας που τον καταμήνυσε, υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου και αγωγή εις βάρος της διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ.

Η κύρια ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η 53χρονη, που τον καταμήνυσε χθες, ισχυρίζεται ότι ένιωσε μια ανακούφιση όταν έμαθε ότι είχε υποβληθεί η πρώτη μήνυση εις βάρος του ιατρού, διότι και η ίδια υπήρξε θύμα του.

Εξήρε την πρώτη γυναίκα που τον καταμήνυσε για το θάρρος της ενώ αναφέρει ότι η ίδια λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει, δεν είχε το ψυχικό κουράγιο να πράξει άμεσα το ίδιο. Αφορμή, όπως ισχυρίζεται, για την υποβολή της μηνύσεώς της τώρα, αποτέλεσε το γεγονός ότι ο γιατρός μηνύει και ασκεί αγωγές στις γυναίκες που διατείνονται ότι είναι θύματά του, λέγοντας ότι έχουν στήσει μια πλεκτάνη εις βάρος του.

Η 53χρονη υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά του αυτή την έχει θυμώσει. Ισχυρίζεται ειδικότερα ότι τον Αύγουστο του 2014 αντιμετώπισε ένα πρόβλημα γυναικολογικής φύσεως, επισκέφθηκε γυναικολόγο και μετά από εξέταση την συμβούλεψε να χειρουργηθεί για την αφαίρεση δύο πολύποδων. Απευθύνθηκε έτσι στο νοσηλευτικό ίδρυμα και βρέθηκε για εξέταση στον μηνυόμενο γυναικολόγο. Στην επίσκεψή της, του εξέθεσε την διάγνωση του συναδέλφου του, από την εξέταση που την υπέβαλε συμφώνησε με την διάγνωση και ξαφνικά, όπως υποστηρίζει, άρχισε να ασελγεί εις βάρος της.

Η γυναίκα διατείνεται ότι υπέστη σοκ και αμέσως μετά την εξέταση τηλεφώνησε στον σύζυγό της για να του πει ότι ένιωσε πως βιάστηκε.
Εξιστόρησε ό,τι είχε συμβεί στον σύζυγό της και στην μητέρα της και φοβήθηκε να προχωρήσει λόγω και της κατάστασής της σε περαιτέρω νομικές ενέργειες, μη έχοντας μάλιστα την οικονομική δυνατότητα να χειρουργηθεί και εκτός του δημοσίου.

Ο γυναικολόγος επαναλαμβάνει ότι έχει εξετάσει πάνω από 30.000 γυναίκες χωρίς ποτέ να εκτραπεί σε ανάρμοστες χειρονομίες ή συμπεριφορές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου