Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Όμηρος Πουλάκης: «O Δημήτρης Λιγνάδης ήταν καθηγητής μου στο Εθνικό και οι τρεις πρώτες επαγγελματικές μου συνεργασίες» (βιντεο)

Παράλληλα, ο ηθοποιός Όμηρος Πουλάκης ξέσπασε για την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο Όμηρος Πουλάκης μίλησε μέσω skype, το πρωί της Κυριακής, στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο OPEN.

Ο γνωστός ηθοποιός πήρε θέση στις καταιγιστικές εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου, έπειτα από το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς υπήρξε μαθητής του στο Εθνικό Θέατρο και σκηνοθέτης του τόσο στην πρώτη, όσο στην δεύτερη και την τρίτη επαγγελματική του παράσταση .

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμηρος Πουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν καθηγητής μου στο Εθνικό θέατρο στο πρώτο έτος και ήταν οι τρεις πρώτες επαγγελματικές μου συνεργασίες. 

Οτιδήποτε σαν μαρτυρία για πρόσωπα ή πράγματα, η οποία θα μπορούσε να εισφέρει, έχω επιλέξει χωρίς να κατακρίνω οποιαδήποτε άλλη οδό να την προσφέρω είτε στο Πειθαρχικό και στο Σωματείο είτε στη νομική οδό. Θα το κάνω στην περίπτωση που κληθώ και αξιολογώντας, φυσικά, τη συνθήκη γιατί και για μένα είναι μια συναισθηματικά ιδιαίτερη συνθήκη. Ήταν δάσκαλος μου αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι όλα αυτά τα οποία ακούω δεν είναι πλήρως καταδικαστέα και δεν οφείλω να συμβάλλω».

Όσον αφορά στην τοποθέτηση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, ο Όμηρος Πουλάκης επισήμανε πως «θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει έστω η λέξη «συγνώμη» και η φράση «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη». Υπήρξαν 35 ολόκληρα λεπτά και δεν τα είπε. Με συγχωρείται που στον λόγο μου εμφανίζεται ο θυμός που νιώθω. Αν η διεύθυνση του Δημήτρη Λιγνάδη ήταν επιτυχημένη δεν θα πιστωνόταν η Υπουργός Πολιτισμού την επιτυχία αυτήν; Υπήρξαν 20 μέρες σιωπής, υπεκφυγών επί της ουσίας και έγινε εισαγωγική τοποθέτηση σε κλειστή συνέντευξη τύπου και δεν ειπώθηκε τίποτα. Το ελάχιστο δεν είναι πάντοτε λίγο αλλά το καθόλου είναι καθόλου».

«Δεν ξέρω αν μπορώ να περιγράψω τι νιώθω. Είναι αδιανόητο».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου