Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Παντελής Παντελίδης: Πέντε χρόνια από τον θάνατό του - Η μοιραία μέρα και η ατελείωτη δικαστική μάχη

Παντελής Παντελίδης: Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο «πρίγκιπας της πίστας» έφυγε από τη ζωή.

Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2016 όταν μία ολόκληρη χώρα θα σοκαριστεί από τον τραγικό χαμό του Παντελή Παντελίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή ξαφνικά σε ηλικία 33 ετών μετά από τροχαίο δυστύχημα στο Ελληνικό.

Ένα λαϊκό, ντόμπρο παιδί, που έγινε σταρ γράφοντας και τραγουδώντας όσα ένιωσε έπειτα από μια ερωτική απογοήτευση.

Ο Παντελής θα βρει διέξοδο στο youtube και θα αρχίσει να ανεβάζει τα τραγούδια του παίζοντας κιθάρα και φορώντας βερμούδες και σαγιονάρες, τις οποίες δεν αποχωρίστηκε ούτε στο απόγειο το δόξας του, όταν γέμιζε μαγαζιά και ήταν πρώτο όνομα έπειτα από λίγα χρόνια καριέρας. 

Ήταν αυτοδίδακτος, αλλά τα ερασιτεχνικά βίντεο που ανέβαζε στο youtube έγιναν viral, οδηγώντας μια δισκογραφική εταιρεία στο να του προτείνει συνεργασία. Το μεγάλο «μπαμ» της καριέρας του έγινε το 2011 – 2012 και παρά την οικονομική κρίση στη χώρα, ο Παντελίδης ήταν από τους ελάχιστους τραγουδιστές που κατάφερνε να «φουλάρει» τα κέντρα που εργαζόταν με τον κόσμο να τον αποθεώνει μέσα σε εκατοντάδες πανέρια με γαρίφαλλα.

Η μοιραία ημέρα

Το ημερολόγιο έδειχνε 18 Φεβρουαρίου 2016 όταν ο δημοφιλής τραγουδιστής έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο. Εκείνη την περίοδο ο Παντελής Παντελίδης ήταν στη πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, τόσο για την κριτική που του ασκήθηκε για το στίχο τραγουδιού του «τη σκάρτη γκόμενα, που τριγυρνά στα Κατεχόμενα», όσο και για την νέα τότε μεγάλη του συνεργασία στο μαγαζί Teatro με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη. Η ιστορία γύρω από το συγκεκριμένο τραγούδι τον έχει καταβάλλει, θα περιγράψουν αργότερα οι δικοί του άνθρωποι, όμως κοιτάζει μπροστά και είναι έτοιμος για τη νέα συνεργασία.

Η πρόβα έχει ολοκληρωθεί και το νέο τραγουδιστικό σχήμα είναι έτοιμο για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Το απόγευμα της 17ης Φεβρουαρίου ο τραγουδιστής, έχοντας τελειώσει την πρόβα του, βλέπει ποδόσφαιρο στο καμαρίνι μαζί με φίλους του και παραγγέλνουν φαγητό. Έχει μεγάλη υπερένταση λόγω της πρεμιέρας που θα ερχόταν και το αρχικό πλάνο του να πάει ύπνο ανατρέπεται. Θα βρεθεί για ποτό σε ένα μπαράκι που δουλεύουν οι φίλες του Φρόσω Κυριακού και Μίνα Αρναούτη και λίγο αργότερα όλοι μαζί θα περάσουν από κλαμπ της Γλυφάδας για να συνεχίσουν την διασκέδασή τους. Ένα γρήγορο ποτό θα τους οδηγήσει τελικά στο σπίτι φίλου του τραγουδιστή κοντά στο Γκολφ της Γλυφάδας για να παίξουν χαρτιά.

Ξημερώνει και ο Παντελής Παντελίδης αρχίζει να σκέφτεται ότι σε κάποιες ώρες έχει την πρόβα τζενεράλε. Αποφασίσει να επιστρέψει να κοιμηθεί στο καμαρίνι του για να κερδίσει χρόνο. Εκείνος και τα δύο κορίτσια επιβιβάστηκαν στο θηριώδες τζιπ, που είχε «δανειστεί» για να τεστάρει από τον φίλο του Αντώνη Ρέμο. Περίπου στις 8 το πρωί, το αυτοκίνητο θα βρεθεί τουμπαρισμένο στην αερογέφυρα, λίγο πριν τη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Δύο ώρες αργότερα σε πρωινές εκπομπές βγαίνουν τα πρώτα ρεπορτάζ που θέλουν νεκρό έναν πασίγνωστο τραγουδιστή. Πανιασμένα πρόσωπα, μουδιασμένοι δημοσιογράφοι παίζουν το θέμα χωρίς να ανακοινώνουν το όνομα, αφού η οικογένεια έπρεπε να κάνει την ταυτοποίηση. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, γίνεται γνωστό ότι ο Παντελής Παντελίδης δεν βρίσκεται πια στη ζωή, ενώ οι δύο συνεπιβατίδες του μεταφέρονται στο νοσοκομείο, με την Μίνα Αρναούτη να βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου